golfplaten gezocht voor opbouw filipijnse huizen

Het Hulpgoederen Centrum Heeten is met spoed op zoek naar golfplaten die gebruikt kunnen worden om huizen op de Filipijnen weer op te bouwen. De hulporganisatie is nu extra druk door de orkaan die een grote ravage heeft veroorzaakt op de Filipijnen, meldt RTV Oost.

In het deel waar het Hulpgoederen Centrum Heeten al jaren actief is, is alles overstroomd. Alle hutten en tenten zijn weggewaaid en het gebied is een grote wateroppervlakte geworden. Ook de bomen zijn omgewaaid. Volgens Truus Schoorlemmer van de hulporganisatie in Heeten is het gebied er slecht aan toe.

Contact met Filipijnen

Vanmorgen is er via een satellietverbinding gebeld met de burgemeester daar. Uit dat gesprek bleek dat er vooral golfplaten nodig zijn om de daken van huizen te maken. Schoorlemmer heeft eerder al gezorgd voor ander materieel om huizen te bouwen. Ook zijn er al containers onderweg met spullen om ziekenhuizen te helpen.

Het echtpaar Schoorlemmer heeft gezorgd voor een medisch centrum op de Filipijnen. Dat centrum is nog niet eens af en toch is het de afgelopen dagen al gebruikt als opvangcentrum voor mensen die gevlucht zijn voor de orkaan. 19 december gaan er weer nieuwe containers op transport. Volgens Truus Schoorlemmer komt er hulp uit verschillende hoeken. “Een meisje van 11 uit Zwolle heeft zelfs haar spaarpot leeggehaald en heeft van haar geld poppen en knuffels gekocht voor de kinderen daar. Ze heeft het hart op de goede plek”, zegt Truus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.