gb raalte wil maatschappelijke stage houden

Gemeentebelangen Raalte wil dat de gemeente Raalte onderzoekt of de maatschappelijk stage behouden kan blijven. Onlangs heeft Landstede een manifest met betrekking tot de maatschappelijke stage aangeboden aan het college. Dit manifest wordt door meerdere organisaties binnen de gemeente Raalte gesteund.

Gemeentebelangen Raalte wil weten wat het college met het manifest gaat doen. “De verplichte maatschappelijke stage was een prima middel om de sociale betrokkenheid te waarborgen,” stelt Jasper Guldemond van de partij. “Maatschappelijke stagiaires brengen verlichting in de zorg, vergroten de leefbaarheid in wijken en de kernen, werken voor natuur en milieu, helpen vrijwilligersorganisaties, verfrissen de politiek, maken diverse doelgroepen wegwijs op het web, helpen in de strijd tegen eenzaamheid, enzovoorts….. Daar komt bij dat uit cijfers blijkt dat van de ruim 500 scholieren welke zijn ingezet circa 15 % vaak aan de slag gaan als vrijwilliger.”

“Met het oog op de steeds groeiende vraag naar vrijwilligers en de wens om meer participatie binnen de maatschappij, is het voor Gemeentebelangen belangrijk dat de gemeente Raalte dit manifest gaat ondersteunen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.