fotoclub dalfsen exposeert in gemeentehuis

‘Tegengesteld’ in beeld? Ja, want dat is het thema voor de nieuwe expositie. Sinds vele jaren tonen de leden van de Fotoclub Dalfsen hun mooiste foto´s in de expositieruimte van het gemeentehuis. Met het gezamenlijke thema “tegengesteld” voor deze expositie werden beelden vastgelegd uit het dagelijks leven. In de “dikke Van Dale” kan gelezen worden dat het woord ´tegengesteld´ vaak in figuurlijke zin wordt gebruikt in onze taal. Echter ook in feitelijke zin doen zich tegengestelde situaties voor in het leven van alle dag.

In eerste instantie wellicht een minder gemakkelijk thema om in een foto vast te leggen. Door echter bewust te zoeken naar dergelijke situaties of min of meer toevallig tegenkomend, zijn er vele momenten of locaties, die voldoen aan de beschrijving van het thema. Dat bewijst de serie van ca 35 foto’s, die worden tentoongesteld.

In ons dagelijkse taalgebruik heeft het woord een wat negatieve klank. Al snel wordt gedacht aan maatschappelijke of sociale, meestal negatieve verhoudingen in het menselijk bestaan. Iedereen kan daarvan voorbeelden opnoemen. Deze expositie van de fotoclub laat echter zien dat er, gelukkig maar, ook heel veel positieve tegengestelde situaties zijn. Denk daarbij aan ´richting´, ´getallen´, ´kleuren´, ´vormen´ of feitelijk tegengestelde situaties.

Door een gezamenlijke selectie, op basis van vooraf vastgestelde criteria, zijn de meest geslaagde foto´s genomineerd voor deze expositie. Foto’s met vele vormen van ‘tegengesteld’, kleurrijke foto’s, detailfoto’s, geënceneerde foto’s en ‘tegengesteld’-foto’s uit het dagelijks leven. Elk individueel lid van de club heeft zijn eigen gedachten/beeldvorming over dit thema met zijn camera vastgelegd.

Alle foto´s zijn ingelijst en worden in het gemeentehuis opgehangen door een groep leden zelf. De expositie is te zien tot 14 januari 2015. De geëxposeerde foto´s kunnen bezichtigd worden tijdens de normale uren van openstelling van het gemeentehuis. Deze zijn maandag van 8.30 – 19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30 – 15.00 uur.

Nadere informatie over fotoclub Dalfsen is te vinden op staging2.fotoclubdalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.