Home / archiefcentraal / foeke booy zet supporters boven zijn broers

foeke booy zet supporters boven zijn broers

De twee broers van Foeke Booy hoeven niet op een kaartje te rekenen voor het duel tussen Go Ahead Eagles en SC Cambuur. Dat stelde de oefenmeester vrijdagmiddag op de persconferentie. “Zij juichen als Cambuur scoort, dus dan zie ik die kaarten liever naar onze eigen supporters gaan.”

Booy, geboren en getogen in Leeuwarden, begon zelf zijn profloopbaan bij Cambuur. Toch liet hij er vrijdag geen gras over groeien dat hij kosten wat het kost wilde winnen van de Friezen. “Vorig jaar kwamen mijn vader en broers naar het stadion”, blikt Booy terug. Dat duel eindigde destijds in een gelijkspel na een vroege rode kaart aan de kant van de bezoekers. “Mijn broers zijn voor Cambuur en gingen toen met een grote lach op hun gezicht naar huis.”

Om die situatie dit keer te voorkomen, heeft Booy zich naar eigen zeggen zo lang mogelijk stil gehouden. “En als ze me nu bellen voor een kaartje, dan hebben ze mooi pech. Het stadion is uitverkocht. En daarbij heb ik liever dat onze eigen supporters die kaartjes dan krijgen dan mijn broers.”

Bij winst voor zijn ploeg, zal de coach de radiostilte graag verbreken: “Dan bel ik ze met liefde op”.

Lees ook

Friends of Ribs & Blues wil fans en festival verbinden

RAALTE – Een speciale vriendenclub voor de liefhebbers, sympathisanten en fans van Ribs & Blues …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.