fietsers beschermd tegen paaltjes

Weginrichters zijn gek op verkeerssignalen. Ga op een willekeurig beetje kruispunt staan en je komt zo maar vijftig signalen tegen. Het is vermoedelijk allemaal goed bedoeld en vooral ook als bescherming tegen ons zelf. Maar ja, ze schieten wel eens door.

Een bord van ‘je mag niet harder dan 50’ bij wegwerkzaamheden langs een weg waar 30 het maximum is, snelheidsregistratie die ook rode cijfers aangeeft als je 15 rijdt, verkeerslichten die veel te scherp staan afgesteld, dat soort dingen.

En dan neemt heel af en toe de burger zelf het heft in handen. Zoals afgelopen weekend aan de Raarhoeksweg in Raalte. Daar hadden ‘ze’ een levensgevaarlijk paaltje midden op het fietspad voorzien van een stootkussentje. De kans dat er mensen tegen aanrijden is nogal groot. Maar met zo’n kussentje om het paaltje is dan de botsing in elk geval wat verzachtend.

Een dag later was het stootkussen trouwens weer weg. Het paaltje staat er nog.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.