ek vertraagt verbouw adelaarshorst niet

In tegenstelling tot wat De Stentor meldde vertraagt het EK vrouwenvoetbal de vernieuwbouw van de Adelaarshorst niet. Dat vertelt Martijn Hegeman van Go Ahead Eagles. “We zijn alleen nog maar bezig met fase 1 van de verbouwing. Met fase 2 zijn we nog helemaal niet aan de gang. Dat klinkt misschien raar, maar het zijn aparte trajecten en die staan los van elkaar.”

Fase 1 zal voor aanvang van het EK sowieso gereed zijn. Dat betekent dat de hoofdtribune en de Leo Halle-Tribune al vernieuwd zijn voordat het EK begint. Het stadion zal daardoor tijdens het EK plaats kunnen bieden aan 10.000 toeschouwers. Aankomende zomer worden de verbouwingen van fase 1 uitgevoerd.

In de tweede fase van de verbouwingsplannen worden de IJsseltribune en de Brinkgreverwegtribune gesloopt en verbouwd. De Stentor meldde dat de tweede fase van de vernieuwbouw zou worden vertraagd omdat er tijdens het EK voor vrouwen niet kan worden verbouwd. Echter was het plan ook helemaal niet dat de verbouwingen van fase 2 tijdens die periode uitgevoerd zouden worden.

De plannen voor fase 2 staan zelfs nog even op de achtergrond, omdat de club de aandacht nu volledig legt op fase 1. “We hebben de tweede fase nooit ingepland of iets dergelijks. Er is nog niet beslist wanneer de tweede reeks verbouwingen zou plaatsvinden”, legt Hegeman uit. “Het kan zijn dat we dat na het EK doen, maar misschien brengt het vrouwenvoetbal wel een enorme boost met zich mee en doen we het nog voor aanvang van het EK. Vooralsnog is alleen fase 1 in beeld want die fase verdient nu onze prioriteit. We moeten voor fase 2 zelfs nog eerst een nieuwe lening aanvragen bij de gemeente, zoals is afgesproken.”

Nederland fungeert in 2017 als gastland voor het EK vrouwenvoetbal en Deventer behoort tot één van de speelsteden. In de Adelaarshorst wordt één groepswedstrijd en één kwartfinale gespeeld. Het toernooi vindt plaats van 16 juli tot 6 augustus 2017.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.