eerste providers van sallandglas bekend

Het glasvezelinitiatief SallandGlas heeft de afgelopen week een akkoord bereikt met twee providers die hun diensten gaan aanbieden op het glasvezelnetwerk in het buitengebied. Zowel Canal Digitaal als Plinq (provider uit Dalfsen) zullen, zodra het netwerk in 2015 is aangelegd, zowel internet, telefoon als televisiediensten leveren. Iedereen die is aangesloten op het SallandGlas-netwerk kan dan zelf kiezen voor óf alleen een internetverbinding, óf een pakket met meerdere diensten.

Met dit aanbod lost SallandGlas de belofte in om te zorgen voor minimaal twee providers die bij de start hun diensten aanbieden. Met het aanbod blijft SallandGlas tevens binnen de doelstelling dat iedereen, samen met de buitengebiedtoeslag, onder de 70 euro per maand moet kunnen deelnemen. 70 Euro is het bedrag dat men, gemiddeld genomen, in het buitengebied nú ook al betaalt. Het aanbod wordt de komende dagen gepubliceerd op de website staging2.SallandGlas.nl zodat iedereen kan zien wat de mogelijkheden zijn.

Bedrijven kunnen daarnaast nog zakelijke diensten afnemen van aanbieders op de digitale marktplaats van de NDIX.

Het glasvezelnetwerk van SallandGlas wordt in 2015 aangelegd als 60 procent van de mensen in het buitengebied meedoet. “Er zijn inmiddels diverse informatiebijeenkomsten geweest. Daarbij bleek enerzijds dat er veel animo was om mee te doen, maar dat men terecht ook zeer benieuwd was naar het aanbod van de providers. En dat is er nu. Beter en sneller internet blijkt dus inderdaad mogelijk tegen gelijke, of soms zelfs lagere, kosten”. SallandGlas wordt een coöperatie en daarmee worden de deelnemers/leden zelf mede-eigenaar van het glasvezelnetwerk.

SallandGlas verwacht dat het aantal providers verder zal toenemen naarmate de deelname groeit en het netwerk groter zal worden door samenwerking met andere bewonersinitiatieven in andere gemeenten in Overijssel buiten Salland. “Als providers zien dat de omvang van het netwerk verder doorgroeit wordt het voor hen ook steeds interessanter. Het moge duidelijk zijn dat ons advies aan iedereen in het buitengebied oprecht is, om zo snel mogelijk aan te melden, zodat we in de eerste helft van 2015 kunnen gaan graven.”

Aanmelden voor de glasvezelaansluiting kan via de website staging2.sallandglas.nl. Aanmelden voor een abonnement moet rechtstreeks bij de provider.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.