eagles verliest laatste thuiswedstrijd in 2014

Go Ahead Eagles heeft haar laatste thuiswedstrijd van 2014 verloren van Cambuur. Eagles kwam geen moment lekker in de wedstrijd en werd op alle fronten afgetroefd door de Friezen. Door doelpunten van Barto en Rusnak eindigde het duel in 1-2.

Sjoerd Overgoor kampte met hamstringklachten en kon in de laatste thuiswedstrijd van 2014 niet meespelen. Sander Duits, die vorige week werd geslachtofferd voor Deniz Türüc begon daardoor weer in de basis. Lesly de Sa, die volledig is hersteld van zijn blessure, stond na lange tijd weer eens aan de aftrap van het duel en dat ging ten koste van de onfortuinlijke Jules Reimerink. Ondanks de aanwezigheid van een fitte Marnix Kolder hield Booy vast aan Alex Schalk in de punt van de aanval.

In de beginfase van het duel was het voornamelijk aftasten voor beide teams. Het eerste kwartier werd er geen kans gecreëerd en dat kwam voornamelijk door het feit dat Eagles en Cambuur elkaar geen meter ruimte gunde. Het was Eagles dat met voornamelijk lange ballen de aanval zocht, terwijl Cambuur nog wel probeerde te combineren.

Na 23 minuten was het Go Ahead Eagles dat voor het eerst gevaarlijk werd. Na een dreigende actie van Lesly de Sa mocht Eagles een hoekschop nemen. De strakke bal van Van der Linden zorgde voor problemen in de defensie van de Friezen, maar Lucas Bijker kon op de doellijn een treffer voorkomen. Aan de andere kant van het veld gaf Wijnaldum redelijk makkelijk een hoekschop weg en dat was de aanleiding voor de openingstreffer. Hoewel de bal in eerste instantie werd weggewerkt, kon Martijn Barto de daarna ingebrachte bal van dichtbij binnen koppen. Duits probeerde de bal nog uit het doel te slaan, maar dat deed hij achter de doellijn.

Lange bal

In het vervolg van de eerste helft bleef Eagles de lange bal hanteren. Eagles probeerde weliswaar van achteruit op te bouwen, maar Cambuur stond dat niet toe. De Friese aanvallers hadden van trainer Henk de Jong duidelijk de taak meegekregen de verdediging vast te zetten, waardoor de lange bal een noodzakelijk wapenfeit werd. Op de gevaarlijke hoekschop van Van der Linden na kwam Eagles in de eerste helft tot geen enkele doelpoging en dat was tekenend voor de onmacht van Eagles in de eerste 45 minuten.

Het begin van de tweede helft kende nagenoeg hetzelfde spelbeeld alvorens het duel een aantal minuten stil lag. Van der Linden en Ogbeche kwamen hard in botsing met elkaar en voor de eerstgenoemde betekende dat einde wedstrijd. Schenk kreeg van Booy de opdracht om Van der Lindens belager, die wel door kon spelen, in het restant van de wedstrijd te bewaken.

Na de korte onderbreking begon Eagles meer vooruit te voetballen en leek Cambuur onzorgvuldiger te worden. Foeke Booy paste een aanvallende wissel toe door Jeffrey Rijsdijk naar de kant te halen voor Marnix Kolder. Met Kolder in de spits ging Eagles drastisch op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde het er niet in om gevaarlijk te worden. Eagles miste simpelweg de overtuiging en de felheid terwijl dat soort aspecten normaliter nimmer ontbreken in de Adelaarshorst.

Beslissing

Met nog twintig minuten speeltijd op de klok en een miniem doelpunten verschil leek de hoop toch al te zijn opgegeven door alles en iedereen met een geel-rood shirt. Eagles kwam geen moment in haar eigen spel en een doelpunt leek ver weg. Albert Rusnak schoot het kleine beetje hoop dat er nog was letterlijk en figuurlijk aan flarden. De aanvaller die in de belangstelling staat van meerdere clubs in Nederland schoot van grote afstand de bal tegen de touwen. Van der Hart tastte compleet in het duister vanwege de enorme zwabber aan de pegel van Rusnak die daarmee het duel leek te beslissen.

In het restant van het duel was Deniz Türüc tot tweemaal toe dichtbij een treffer voor de thuisclub. Zeinstra voorkwam met reddingen echter dat zijn pogingen van afstand een doelpunt opleverde. Vervolgens kreeg Ogbeche de uitgelezen mogelijkheid om het duel helemaal in het slot te gooien, maar Van der Hart kon zijn inzet tegenhouden. De Sa had vijf minuten voor tijd de mogelijkheid om het duel nog spannend te maken, maar hij schoot over. Uiteindelijk liet Türüc vanuit een vrije trap nog de eretreffer noteren, maar zijn doelpunt kwam te laat.

Cambuur vertrok door de 1-2 overwinning met drie punten op zak uit Deventer. Eagles was geen schim van het Eagles dat normaal gesproken het veld in de Adelaarshorst betreedt en de uitslag was dan ook meer dan terecht. Voor Eagles een aderlating van jewelste, want de doelstelling van trainer Foeke Booy kan nu niet meer worden behaald. De trainer opperde meermaals dat hij tijdens de winterstop over twintig punten wilde beschikken. Met alleen de uitwedstrijd tegen PSV nog voor de boeg is dat aantal onbereikbaar, omdat de club nu slechts zestien punten heeft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.