Home / archiefcentraal / eagles mist overgoor in duel met cambuur

eagles mist overgoor in duel met cambuur

Foeke Booy kan zaterdag in de wedstrijd met Cambuur geen beroep doen op Sjoerd Overgoor. De Eagles-middenvelder heeft donderdag op de training zijn hamstring licht verrekt. Mogelijk komt Overgoor tot aan de winterstop niet meer in actie.

Overgoor was het onderwerp van gesprek tijdens de persconferentie vrijdagmiddag. De 26-jarige middenvelder is ontzettend belangrijk in het elftal van Go Ahead Eagles. De kans is groot dat Sander Duits hem komend duel vervangt. “Sander komt het dichtst in de buurt van de balans, coaching en balvastigheid van Sjoerd”, vertelde Booy.

Op verdere verrassingen in de opstelling aanstaande zaterdag hoeft overigens niet gerekend te worden. Wellicht dat De Sa nog een basisplaats krijgt toebedeeld. De 21-jarige vleugelspeler is volledig wedstrijdfit na een blessure die hem enige tijd aan de kant hield.

Ook Peter van Ooijen is herstellende. Voor hem komt het duel met de Friezen echter nog te vroeg. De middenvelder trainde vrijdag voor het eerst weer volledig met de selectie mee na een enkeloperatie. Naar verwachting kan hij volgende week weer op het veld staan. Dat zou direct een bijzondere wedstrijd worden, aangezien Eagles dan aantreedt tegen zijn oude club PSV.

In Cambuur zag Booy een tegenstander die een heel andere seizoenshelft kent dan zijn eigen ploeg. “Cambuur is dit seizoen goed begonnen, maar ze hebben het nu moeilijk. Bij ons is dat juist andersom. Wij zijn minder gestart, maar pakken nu de punten.”

De oefenmeester zag middenvelder Albert Rusnák en aanvaller Bartholomew Ogbeche als de belangrijkste pionnen aan de kant van Cambuur. “Rusnák is een goede voetballer en Ogbeche een zeer gevaarlijke aanvaller.”

Eagles en Cambuur trappen zaterdagavond om 20.45 uur af in de Adelaarshorst.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.