eagles geen schijn van kans tegen psv

het duel. De tweede helft speelde Eagles beter, maar na rust was de wedstrijd voor PSV niet meer dan een formaliteit. Uiteindelijk werd het 5-0.

Booy wilde het PSV vooraf zo moeilijk mogelijk maken en verwachte daarom een strijdbaar Go Ahead Eagles. “Een vroege tegentreffer maakt de wedstrijd nog lastiger dan dat hij op voorhand al is. Na een treffer kan PSV gaan counteren en daar zijn ze erg goed in”, wist de trainer vrijdag op het perspraatje te vertellen. Zijn ploeg leek daar niets van te hebben begrepen. Binnen een minuut stond Georginio Wijnaldum, de broer van Eagle Gilliano Wijnaldum, vrij voor Van der Hart. Hij tikte de bal over de keeper heen, maar zag zijn inzet naast het doel gaan.

Na veertien minuten spelen kwam het vroege tegendoelpunt er alsnog. Nadat PSV nog een aantal kleine kansen had gecreëerd in de beginfase kon Luuk de Jong de bal meegeven op rechtsback Santiago Arias. Hij stond net geen buitenspel en schoot raak in de verre hoek achter Van der Hart. Eagles was kort daarop dicht bij de aansluitingstreffer na een hoekschop van Rijsdijk. Zijn voorzet kwam terecht op het hoofd van Lambooij die de bal op de lat kopte.

PSV nam daarna direct het heft weer in handen. De 2-0 kon niet lang uitblijven nadat Depay en De Jong beide meermaals kansen misten. Het Eindhovense publiek moest dan ook even wachten op een tweede treffer, maar Depay maakte hem wel op zeer fraaie wijze. Bruma zocht de razendsnelle aanvaller met een hoge pass waarna hij de bal in één keer over Van der Hart tikte. De spelers van Eagles stonden verbouwereerd naar elkaar te kijken en konden geen van al een verklaring vinden voor het tegendoelpunt.

Wellicht kwam het door het ontbreken van die verklaring dat PSV daarna kans op kans kon blijven creëren. Vooral vanuit de gevreesde uitschakeling was PSV twee keer levensgevaarlijk. Eagles mocht de spelers in een rood-wit gestreept shirt bedanken voor het slechte uitspelen van de geboden mogelijkheden. Het laatste kwartiertje rust voor de winterstop was anders wel een heel vervelende bijkomstigheid geweest.

Het was voor de spelers van Eagles te hopen dat coach Foeke Booy in diezelfde onderbreking van vijftien minuten een list vond voor het kwalitatief veel sterkere PSV. Dat was nodig om niet van het kastje naar de muur te worden getikt door bijvoorbeeld de behendige showmaker Memphis Depay en de ijzersterke spits Luuk de Jong. Onduidelijk is wat Booy precies heeft gezegd in de rust, maar zijn ploeg bood in het eerste gedeelte van de tweede helft in ieder geval meer weerstand.

Eindpass

Booy zag vanaf de zijkant dat zijn spelers meer en meer in het zestienmetergebied van Jeroen Zoet kwamen. Toch werd de keeper nimmer aan het werk gezet. Dat lag vooral aan de onzorgvuldigheid van de eindpass. Wetende dat Eagles uit zichzelf toch niet gevaarlijk werd, liet PSV de Deventenaren het spel maken om vervolgens zelf toe te slaan vanuit de omschakeling. Eagles was echter in de eerste helft meermaals gewaarschuwd en bleek daarvan te hebben geleerd door op hun hoede te zijn.

De wedstrijd werd er niet aantrekkelijker op. Waar PSV in de eerste helft het publiek meer dan vermaakte, leek de ploeg van Cocu het in de tweede helft wel welletjes te vinden. De gehele ploeg besloot de winterstop met drie kwartier te vervroegen. Go Ahead Eagles wilde er nog wel een wedstrijd van maken, maar maakte een onmachtige indruk waardoor er bijna niets vermeldingswaardigs meer gebeurde in het Philips Stadion.

Door defensief falen kon PSV op z’n dooie gemakkie nog wel 3-0 maken. De buitenspelval van de verdediging van Eagles mislukte compleet waardoor Maher vrij door kon lopen op Van der Hart. De middenvelder besloot de bal af te geven waardoor Memphis Depay op z’n dooie gemakkie de beslissende treffer binnen kon tikken. Even later had Wijnaldum 4-0 moeten maken, maar redde Van der Hart knap. Invallers Locadia en Jozefzoon hadden nog wel zin en prikten vlak voor tijd zelfs de 4-0 en 5-0 achter Van der Hart waardoor het publiek uiteindelijk toch nog ruimschoots werd vermaakt.

Uiteindelijk bleek Go Ahead Eagles compleet kansloos tegen misschien wel de ploeg met de meeste kwaliteiten in de Eredivisie. Booy bestempelde PSV als titelkandidaat nummer één en dat maakte de formatie uit Eindhoven in de eerste helft meer dan waar. Eagles speelde de tweede helft aardig mee en vond vooral de weg naar voren vaker, maar toen was het kwaad al geschied. Na de winterstop in Portugal reist Eagles af naar Tilburg om aan te treden tegen Willem II.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.