dz gemiddeld veel beter dan isala

Het Deventer Ziekenhuis is ‘gemiddeld’ het beste ziekenhuis van Nederland in 2014. Dat blijkt uit een vergelijkingsonderzoek van consumentenplatform Wegwijs.nl. Ziekenhuis Isala in Zwolle eindigde slechts op een 74e plek.

Wegwijs.nl heeft duiding gegeven aan de zeer wisselende resultaten die door Eslevier, het AD, Independer en Zorgkaart Nederland aan de diverse ziekenhuizen waren toegekend. Allemaal gaven ze namelijk op een eigen wijze inzicht in de (medische) prestatie, patiëntgerichtheid en/of patiëntwaardering van een ziekenhuis.

De eindresultaten van hun onderzoeken wisselden sterk. Zo behaalt het nr. 1 ziekenhuis bij Elsevier een 32e plek bij het AD, en is het 75e bij de patiëntwaarderingen via Independer / Zorgkaart Nederland.

Deventer positieve uitschieter

Het ‘gemiddeld’ beste ziekenhuis van Nederland in 2014 is het Deventer Ziekenhuis. Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en Het Kennemer Gasthuis in Haarlem komen op een tweede en derde plaats. Opvallend is dat het Deventer Ziekenhuis in geen enkel ander onderzoek een top-3 positie heeft bereikt. Daarnaast valt op dat Deventer een duidelijke uitzondering vormt op de andere ziekenhuizen in Overijssel. Het Medisch Spectrum Twente, Röpcke-Zweers Ziekenhuis en Isala komen niet verder dan een 51e, 60e en 74e positie.

Gita Gallé, bestuursvoorzitter van het Deventer Ziekenhuis: “Ons ziekenhuis heeft van oudsher de wil om steeds te verbeteren, te innoveren, en mensen ook op te leiden om gewoon goede zorg te leveren. Dag in dag uit, er wordt hier hard gewerkt met veel aandacht voor de patiënt. En dat uit zich in de manier waarop patiënten naar ons kijken. Onze medewerkers willen heel graag goede zorg leveren voor de mensen in de omgeving. Het succes van het Deventer Ziekenhuis zit ‘m dan ook in de mensen. De mensen die hier dagelijks klaarstaan, en met grote betrokkenheid voor de patiënten dat zo goed mogelijk proberen te doen. Daar gaat het om.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.