drent maakt zich op voor weer een feestje

Rohda Raalte speelt aanstaande zondag het thuisduel tegen Germania. Hoewel Drent vorige week dacht dat de mindere periode van Rohda voorbij zou zijn, wist Rohda wederom niet te winnen in de Hoofdklasse C. Ondanks een goede wedstrijd bleef de ploeg steken op een 2-2 gelijkspel tegen Be Quick. Daarmee heeft Rohda al vier wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Drent raakt zoals gewoonlijk niet in paniek: “Je kunt het ook omdraaien, want we verliezen heel weinig en de achterstand op de koplopers is slechts twee punten.” Volgens de trainer voelt het zelfs als een feest om iedere week bij Rohda te mogen werken.

Tegen Be Quick speelde Rohda de eerste helft uitstekend en dat leverde een groot aantal kansen op voor de rood-gelen. “We speelden zo goed, maar het stond bij rust slechts 1-2. Het is lastig om tegen een verdedigend ingestelde ploeg als Be Quick te voetballen. We moesten telkens de oplossing vinden en dat deden we door goed positiespel te spelen en het spel snel te verplaatsen. De tweede helft ging dat wat minder en scoorden zij uit één van de twee kansen die ze kregen. Dat zo’n ploeg dan nog met een punt beloond wordt voor het vertoonde spel is zuur.”

Ondanks de gemorste punten van de afgelopen tijd staat Rohda er nog steeds prima voor. De achterstand van twee punten op de koplopers Sneek en Juliana is te overzien. Om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen wil Drent voor de winterstop nog minimaal vier punten pakken. “We willen ook na de winterstop nog meedoen en daarom moeten we zorgen dat we niet verder achterop raken. Ik wil dan ook sowieso winnen van Germania. Als we het niveau van de wedstrijd tegen Be Quick halen dan ben ik er niet bang voor dat we niet gaan winnen”, vertelt Drent overtuigend.

Rohda zit in de situatie dat het al een aantal weken kan opdraven met een fitte selectie. Op Maurice Tepperik na kan Drent ook zondag beschikken over zijn voltallige spelersgroep. “Maurice richt zich op de wedstrijden na de winterstop. Hij heeft last van een overstrekking bij zijn knie. In eerste instantie leek de blessure mee te vallen, maar woensdag kreeg hij helaas een terugslag”, legt Drent uit.

Drent weet weinig af van Germania, maar dat boeit hem naar eigen zeggen ook niet echt. “Ik vind het niet van belang hoe zij spelen. Wij zijn altijd bezig met onszelf en spelen ons eigen spel. We passen ons aan geen enkele tegenstander aan en dus ook niet aan Germania.” Zowel uit als thuis speelt Rohda het eigen spelletje en het deert Drent dan ook niet waar zijn club moet spelen. “We leggen overal hetzelfde voetbal op de mat. Het is niet zo dat we bij thuiswedstrijden het publiek willen vermaken en bij uitwedstrijden alleen voor de punten gaan. Wij vermaken eigenlijk overal het publiek en combineren dat met een groot aantal punten. Daar geniet ik van.”

Drent geniet met volle teugen bij Rohda Raalte en dat is niet alleen vanwege de goede wedstrijden. “Iedere week bij Rohda Raalte is een feest. Na iedere training rijd ik met een grote glimlach op mijn gezicht naar huis. Het is een genot om met deze groep bij Rohda te werken. Qua inzet, niveau, positiespel, doelpunten, plezier en discipline is dit een unieke groep.” Daarmee onderstreept Drent het goede groepsgevoel in zijn team. Een winstpartij aankomende zondag tegen Germania zal het wekelijkse feest van de trainer nog groter maken.

Het duel op sportpark Tijenraan begint zondag om 14.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.