Home / archiefcentraal / docent carmel college wint onderzoeksprijs

docent carmel college wint onderzoeksprijs

Mark Timmer, wiskundedocent aan het Carmel College Salland, heeft vrijdag de Overijssel PhD-award gewonnen. Timmer promoveerde vorig jaar cum laude op zijn onderzoek aan de UT in Enschede.

“Ik vind het ontzettend leuk dat ik de Overijssel PhD-award heb gewonnen,” vertelt Timmer enthousiast. “Net als iedere andere promovendus heb ook ik hard aan mijn onderzoek gewerkt, met veel lange avonden en regelmatig een werkweekend om weer eens een deadline te halen. Dan is het natuurlijk fantastisch om hier op zo’n manier voor beloond te worden.”

Sinds afgelopen september is Timmer fulltime wiskundedocent aan het Carmel College Salland. Het onderzoek heeft hij dus vaarwel gezegd. “Dat is een bewuste keuze, aangezien ik onderwijs toch nog net iets leuker vind dan onderzoek,” zegt Timmer.

De Overijssel PhD-award is een prijs voor een proefschrift van uitmuntende wetenschappelijke kwaliteit, die gezien kan worden als opstap naar een veelbelovende wetenschappelijke carrière. De titel van Timmers proefschrift luidt ‘Efficient Modelling, Generation and Analysis of Markov Automata’. Met zijn onderzoek richtte Timmer zich op kwantitatief model checking, een gebied binnen de theoretische informatica om de kwaliteit en betrouwbaarheid van computersystemen te analyseren. Hij ontwikkelde technieken om deze systemen gedetailleerder en efficiënter te controleren.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.