deventer is bereid sallandglas miljoenen te lenen

Het college van Deventer is in principe bereid het bewonersinitiatief SallandGlas een lening van maximaal 2,3 miljoen euro te geven, als hun definitieve aanvraag voldoet aan de gemeentelijke eisen. Het college hoort hierover eerst de wensen en bedenkingen van de gemeenteraad. SallandGlas wil in het buitengebied een glasvezelnetwerk aanleggen.

Het college steunt SallandGlas, omdat zij breedband belangrijk vindt voor de leefbaarheid van het buitengebied en dat in de toekomst in toenemende mate zal zijn.

SallandGlas

SallandGlas richt zich op de aanleg van een glasvezelnetwerk in de buitengebieden van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Voor de financiering is de stichting aangewezen op de steun van de drie gemeenten en de provincie Overijssel. Ook bewoners die een aansluiting willen, dragen bij aan de financiering. Zij betalen 14,75 euro per maand extra.

SallandGlas heeft de gemeenten gevraagd om financiële steun, zodat zij haar businessplan verder kan uitwerken. De stichting wil graag in 2015 starten met de aanleg van het netwerk.

60% moet meedoen

Een van de voorwaarden voor de aanleg is dat minimaal 60% van de adressen in het buitengebied meedoet. SallandGlas organiseert daarom op dit moment verschillende informatiebijeenkomsten en vraagt mensen zich in te schrijven bij de stichting.

Meer informatie op staging2.sallandglas.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.