den daas was tegen besloten vergadering

Egbert den Daas van Lokaal Alternatief was geen voorstander om de bijeenkomst van de gemeenteraad afgelopen dinsdagavond in beslotenheid te laten plaatsvinden. De bijeenkomst bestond uit twee delen: voorlichting door de advocaat van de gemeente en het tweede deel hield een verkenning het eventuele vervolg van de zaak in. Met andere woorden: Of Raalte in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter, of niet.

Hij schreef er vorige week een brief over aan het gemeentebestuur. Hij was er geen voorstander van om de zaak in beslotenheid te bespreken. Den Daas: “Een voorlichting door de advocaat kan mijns inziens best in beslotenheid plaatsvinden. In de laatste zin van het antwoord zit het probleem: ’aansluitend willen we een verkenning houden over het al dan niet vervolgen van deze rechtelijke procedure.’ Hier zijn we tegen, want Lokaal Alternatief is voor transparant bestuur en tegen achterkamertjespolitiek waarin ingrijpende beslissingen voorgekookt worden.”

We weten dat afgelopen dinsdagavond niet alle leden van de gemeenteraad aanwezig waren bij het overleg. Echter, wie er wel waren en wie niet, wil Raalte niet prijsgeven. Er is geen presentielijst getekend door de aanwezige politici en de woordvoering van de gemeente Raalte wil niet vertellen wie er wel en niet aanwezig waren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.