de kort vraagt weer om geheimhoudingsregels

Hans de Kort blijft de gemeenteraad vragen om een geheimhoudingsprotocol op te stellen. Eind oktober schreef de Raaltenaar een brief aan de gemeenteraad met het verzoek om een geheimhoudingsprotocol op te stellen. Sterker nog: Hij deed er een

concept-geheimhoudingsprotocol bij.

Afgelopen week kreeg hij antwoord op zijn vraag. “Vandaag kreeg ik de teleurstellende reactie op de brief,” schrijft De Kort aan de gemeenteraad. “Omdat wij inwoners vaak – vooral tijdens de verkiezingscampagnes – van u te horen krijgen dat u enorm veel waarde hecht aan kritische burgers, had ik gehoopt dat u de inhoud van mijn schrijven serieus zou hebben genomen. Hoe een mens zich kan vergissen.”

De Kort vervolgt: “Op geen enkel wijze bent u op de inhoud van de brief ingegaan, noch reageerde u op het protocol. U heb slechts “kennis genomen” van het ingebrachte protocol, schreef u mij. Hetgeen een eufemisme is voor “we vegen ons achterwerk er mee af”. “

“De enige die tijdens de raadsvergadering op 27 november nog probeerde het protocol in te brengen in het debat was de heer Den Daas. Der rest reageerde daarop echter met een oorverdovend zwijgen,” vervolgt de Raaltenaar. “Ik ben vooral teleurgesteld omdat ik mijn best gedaan heb een doorwrocht protocol te vinden dat reeds in een andere gemeente is vastgesteld en daar naar tevredenheid gehanteerd wordt. Op zijn minst had ik van u verwacht dat u mij had laten weten het concept-protocol serieus te nemen en de inhoud ervan bij de overwegingen voor een gemeentelijk protocol te betrekken, dan wel het protocol, al dan niet geheel, met redenen omkleed te verwerpen. Maar niets van dit al.”

De Kort: “Als dit uw manier is kritische en met u mee denkende inwoners serieus te nemen, dan betreur ik dit zeer. Maar u moet zich dan niet verbazen dat zo’n inwoner zijn kritiek niet onder stoelen of banken steekt, maar zich tegen u keert en daarbij de publiciteit niet schuwt. Uw nieuwe voorzitter neem ik niet kwalijk dat hij een dergelijk schofferende brief heeft ondertekend. Hij is door degene die de antwoordbrief heeft opgesteld al meteen op het verkeerde been gezet.”

“Overigens heb ik het concept-protocol ook doorgestuurd naar het raadslid dat zich in Deventer kapot ergert aan fout geheimhoudingsgedoe. Het betreffende raadslid heeft zich daarvoor bedankt en mij laten weten dat hij verwacht een raadsvoorstel betreffende de omgang met geheimhouding medio januari gereed te hebben en mij hiervan op de hoogte zal houden. Goede omgang met meedenkende burgers is dus wel degelijk mogelijk. Het is alleen jammer de Raalter politiek hiertoe bijna nooit in staat blijkt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.