dauwpop groots in kleinschaligheid

Dauwpop heeft het eerste gedeelte van de line-up bekend gemaakt. Het jaarlijkse festival heeft wederom grote namen weten te strikken. Organisator Frank Satink spreekt dan ook van een klapper. “We hebben de eerste klapper aangekondigd, maar er komt nog meer”, aldus Satink. Volgens de organisator is de kleinschaligheid van het festival naast grote namen één van de belangrijkste eigenschappen van Dauwpop.

Ondanks dat het twee jaar geleden wat minder ging met het festival, wil Satink niet de nadruk leggen op dat jaar. “We hebben destijds eens geroepen dat het wat minder ging, maar we bestaan al ruim twintig jaar. In al die jaren hebben we in 2012 één keer een minder jaar gehad. Intussen is het al bijna 2015 en de afgelopen twee jaar hebben we goede jaren gekend.”

Na het mindere jaar gooide de organisatie van Dauwpop het roer om en dat heeft het festival geen windeieren gelegd. “We hebben het helemaal anders aangepakt qua beleving, aankleding en de opzet van het terrein”, weet ook Satink zich te herinneren. “De ligging van het terrein is heel belangrijk voor ons, het festival speelt zich af in de bossen en dat draagt bij aan de sfeer. Veel handgemaakte dingen en oude houten schuren en oude houten kerken als podia dragen daar ook aan bij. De sfeer is gewoon altijd goed en daarom gaan we op deze manier verder.”

In het oprichtingsjaar van Dauwpop bezochten ruim duizend bezoekers het festival. Inmiddels is dat aantal vertienvoudigd. Toch benoemt Satink “kleinschaligheid” als een van de kenmerken van Dauwpop. “Het terrein is niet heel groot en mensen vinden elkaar daarom snel terug. Ook komen bezoekers elkaar veelvuldig tegen en dat draagt bij aan de saamhorigheid. Dat is ook één van de redenen dat we niet heel veel groter willen worden.”

Dat het festival inmiddels is uitgegroeid tot een groot evenement zorgt er volgens Satink voor dat grote namen willen optreden in de bossen van Hellendoorn. “Het werkt als een soort cv. Als je eenmaal grote namen hebt gehad, willen anderen ook komen.” Dit jaar gaat het enfant terrible binnen de muziekindustrie Anouk haar zangkunsten vertonen als headliner. In haar schaduw zullen grote namen als Dotan, Typhoon en Kensington ook de schijnwerpers voor zich opeisen. Naar verwachting komen zo’n 10.000 mensen het festival op 14 mei in 2015 bezoeken.

De doelgroep voor het festival loopt erg uiteen. “Muziekliefhebbers van achttien jaar tot en met 45 jaar zijn te vinden op ons terrein”, vertelt Satink. “Bezoekers komen vooral uit Overijssel, Gelderland en Drenthe, maar ook mensen uit Utrecht en Groningen weten Hellendoorn te vinden. Daarnaast komen kinderen met hun ouders mee. Tot acht jaar kunnen kinderen onder begeleiding gratis naar binnen en kinderen van acht tot vijftien jaar betalen slechts vijftien euro. Daarboven betaalt iedereen de volle pond.” De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Bökkers is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de huisband van het festival, maar is voor aankomend festival nog niet in de line-up terug te vinden. Onlangs strikte de band pornoster Bobbi Eden voor een clip en de brandende vraag is dan ook of Eden op het podium van Dauwpop verschijnt. “Bökkers presenteerde de afgelopen twee jaar hun nieuwe album bij ons. We zullen moeten kijken of het mogelijk is of de band nogmaals op gaat treden. Of Bobbi Eden meekomt? Geen idee. Ze kennen elkaar van vroeger en ze vindt de liedjes van Bökkers heel vet, dus wie weet”, laat Satink die vraag onbeantwoord.

Kijk voor de gehele line-up en meer informatie op staging2.dauwpop.nl .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.