dansgardefestival in sporthal de hooiberg

Carnavalsvereniging Iesselzotten uit Olst houdt op 11 januari het Dansgardefestival in sporthal de Hooiberg in Olst. Het wordt de 29e editie van het festival.

Dit jaar hebben ruim 150 dansmariekes zich ingeschreven, verdeeld over ongeveer 30 optredens.

De deelnemers komen als, vanouds, weer uit Salland, Gelderland en Twente, waarmee ook het regionale karakter weer helemaal terug is.

Met jaarlijks ongeveer 1000 bezoekers is het festival uitgegroeid tot een groots voor-carnavals evenement. In de aanloop naar dit festival werd de organisatie ook geconfronteerd met de gevolgen van de economisch moeilijke tijden: wat minder deelnemende dansverenigingen (dus minder inkomsten) en allerlei andere zaken die steeds duurder worden (bijv. het huren van de sporthal) en het vinden en behouden van sponsoren daarentegen steeds moeilijker. De organisatie is er dan ook zeer trots op dat zij dit jaar er toch weer in is geslaagd om de begroting rond te krijgen.

Transportbedrijf Oosterlaar Trucking Olst is voor het derde jaar op rij hoofdsponsor van het festival. De subsponsor van dit jaar is Jos Peters Oud ijzer en metalen.

Vorig jaar stond het dansgardefestival (evenals de activiteiten rondom het carnaval) in het teken van Spieren voor Spieren, Een deel van de opbrengst, van onder meer de entreegelden, is gedoneerd aan dit goede doel. Er is 400 euro opgehaald.

Het festival wordt om 13.30 uur geopend. De verwachting is, dat de prijsuitreiking omstreeks 17.00 uur zal zijn. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 3,50 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar en 65+ers 1,50 euro per persoon.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.