dag 2 handbalweek met nederland youth

Uit deze groep speelsters kan een prachtig team worden samengesteld uit louter speelsters met eredivisie-ervaring. Zelfs speelsters met toch al redelijk veel internationale ervaring. Myrthe Schoenaker, Fabiënne Logtenberg, Sharina van Dort, Lynn Knippenborg en Annick Lipman speelden Europees met Dalfsen en spelen of speelden in het grote Oranje. De 2 laatst genoemden konden niet in Raalte zijn omdat zij momenteel in Noorwegen spelen.

Voorafgaand aan de wedstrijd Nederland Youth – CHTC speelde het CHS A-team een wedstrijden tegen hoofdklasser Pacelli uit Zieuwent, waarin ook een aantal oud-CHS’ers. De Sallandse talenten hebben een prima wedstrijd gespeeld met veel fraaie acties. Uiteindelijk kwam het talententeam iets tekort en moest met 24-26 de zege aan de tegenstander laten. Eerder op de dag verzorgen de Oranje-talenten een mooie training voor de E-groep van de CHS en bleek Drenthe de sterkste in een handbalscholentoernooi voor de B-jeugd.

Het CHTC-team had de eerste helft even tijd nodig om elkaar weer te kunnen vinden. De Oranje-talenten hadden de dekking goed staan en CHS-speelster Renate Housheer (geselecteerd voor het Oranje-team) toonde aanvallend lef en scoorde brutaal drie keer. Een volledig gelijk opgaande 1e helft leidde tot een 12-13 ruststand voor CHTC.

In de 2e helft konden de meiden van CHTC elkaar beter vinden en gaven niets meer weg. De meeste dreiging van Oranje-zijde kwam nog van Romy ten Cate (ook CHS!). Gestaag liep CHTC uit naar een ruime 20-29 overwinning.

Een bijzondere rol speelden de keepsters. Liza Kruger en Femke te Wierik stopten aan CHTC-zijde maar liefst 6 strafworpen. Beide keepsters en de Oranjekeepsters Yara ten Holte en Ellen Jansen kregen de handen van het publiek regelmatig op elkaar.

Aan CHTC-zijde speelden de zussen Fabiënne, Charlene en Valerie Logtenberg uit Boskamp voor een volle tribune het eerst samen. Maandag staat een mooi scholingsprogramma voor trainers op de agenda en is in de Carmelhal een toernooi voor de D-jeugd van de handbalscholen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.