crt raalte op zoek naar nieuwe voorzitter

Na een bestuurslidmaatschap van tien jaar treedt Johan Kiekebosch in maart 2015 af als voorzitter van wielersportvereniging CRT uit Raalte. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter is vorige week gestart onder de eigen leden. Het bestuur heeft besloten ook buiten de vereniging te werven.

“Het voorzitterschap van zo’n prachtige vereniging als CRT is een mooie functie, en we willen ook niet-leden van harte uitnodigen te reageren,” aldus Kiekebosch. Hij legt uit wat hem zo bevalt aan de CRT en aan zijn voorzittersfunctie. “CRT heeft de eigen leden ontzettend veel te bieden. We zijn één van de weinige fietsverenigingen in Nederland waar je alle takken van de wielersport kunt bedrijven. Onze leden doen aan wielrennen, ATB en BMX, en dat kan als recreant en als wedstrijdsporter. Voor de jeugdsporters hebben we diverse trainingsgroepen. In de loop der jaren hebben we grote successen gekend, met veel Nederlandse kampioenschappen bij de BMX en zelfs wereldtitels voor Loes Markerink en, heel recent, Edwin Ophof. Natuurlijk organiseren we vele wedstrijden en toertochten, zoals de nationale en regionale titelstrijd BMX en wielrennen, en de sponsortocht Raalte-Mettingen. Op die wijze zijn we er niet alleen voor onze eigen leden, maar ook voor andere fietssporters.”

Kiekebosch startte zijn bestuurlijke carrière bij CRT als voorzitter van de renafdeling, één van de vier afdelingen die de CRT rijk is. De laatste zes jaar is hij algemeen voorzitter. “Belangstellenden hoeven niet bang te zijn dat het een heel drukke functie is, ik denk dat ik gemiddeld vier uur per week bezig ben. Dat komt omdat de afdelingen het hart van onze vereniging vormen. Niet het hoofdbestuur organiseert wedstrijden, trainingen en toertochten, maar de betreffende afdelingen. Als hoofdbestuur trachten we dat te ondersteunen en te coördineren.”

Een belangrijke faciliteit die onder het voorzitterschap van Kiekebosch tot stand is gekomen is het clubhuis, dat afgelopen maart werd geopend. “Tientallen vrijwilligers hebben het mogelijk gemaakt dat we op eigen kracht een prachtige accommodatie bouwden. Het is nu ook echt ons eigen gebouw. Dit gebouw maakt ons wielerpark compleet, samen met asfaltbaan, BMX-parcours en ATB-terrrein.” Verder vond onder zijn voorzitterschap de oprichting van de ATB-afdeling plaats, maar opnieuw legt Kiekebosch dat vooral buiten zichzelf. “Onze filosofie is dat ook de ATB’ers hun eigen broek ophouden, en dat lukt ze uitstekend.”

Welke kwaliteiten moet een voorzitter volgens Kiekebosch hebben om de CRT te kunnen leiden? “Toen ik zelf aantrad, tien jaar geleden, heb ik aangegeven dat ik het leuk vind om een fiets te sturen en een organisatie te besturen. Met ruim vijfhonderd leden en vier afdelingen is het vooral van belang veel te communiceren. Intern met de afdelingen en de leden, extern met onder andere gemeente, sponsoren en wielerbonden. Ook is het een voordeel als je kartrekker kunt en wilt zijn in de ambities van de vereniging. We willen de fietssport steeds verder op de kaart zetten. Zo zijn we onlangs begonnen met informatiedagen over e-biken.”

Wie meer wil weten of belangstelling heeft, kan contact opnemen met de vereniging via voorzitter@crtraalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.