concert van engels en nederlands jongenskoor

In de Kruisverheffing in Raalte wordt op zondagmiddag 14 december een Kerstconcert gegeven. Jongenskoor Dalfsen geeft dan een concert samen met het Rochester Cathedral Choir uit Engeland. Al enige jaren zijn er contacten tussen de beide koren maar een gezamenlijk optreden in Nederland vindt nu voor het eerst plaats.

Het concert onder de titel ‘O tidings of comfort and joy’ staat in het teken van Engelse muziek voor Advent en Christmas. Uiteraard zullen naast Engelse Anthems bekende Christmas Carols niet ontbreken.

In oktober van dit jaar zijn de jongens en mannen uit Dalfsen naar Engeland geweest voor een concertreis en hebben met Rochester jongens en mannen in de kathedraal van Rochester gezongen, wat beide koren als geweldig hebben ervaren. Hoewel de koren grote overeenkomsten hebben, zijn er ook verschillen.

De jongens uit Rochester oefenen iedere dag voor schooltijd en zingen per week zo’n vier a vijf keer in de Choral Evensong in de kathedraal. De jongens uit Dalfsen oefenen twee tot driemaal in de week maar kennen niet de dagelijkse ‘verplichting’ in een kerk. Toch geven de Dalfser ‘boys and men’ regelmatig concerten met steeds veel nieuwe muziek.

Aanvang van het concert is om 15.00 uur. Entree vrij, collecte bij de uitgang. Kerk open: 14.40 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.