cigarbox henri en de jongh in bluestown cafe

Cigarbox Henri & Friends en Ralph de Jongh verzorgen tijdens de tweede editie van Bluestown Café een optreden. Dat vindt plaats op 21 december in de Leeren Lampe in Raalte. Aanvang is om 15.00 uur, de deur gaat een half uurtje eerder open. Entree is gratis.

Cigarbox Henri & Friends is een 4-mans formatie, bestaand uit zeer ervaren muzikanten die authentieke blues(rock) op de planken brengt. Met veelal eigen geschreven en gecomponeerde nummers en invloeden van andere artiesten. De vaak zelfgeschreven nummers gaan onder meer over zelfgestookte booze, blues, vrouwen, motoren en alles wat een man zoal bezig houdt.

De blues stroomt koninklijk door de aderen van Ralph de Jongh. Als kind was Ralph een slechte slaper, wat hij deed was met een radiootje onder de dekens blues luisteren en zong mee tot de zangvogels het ‘s ochtends van hem overnamen. Op 14-jarige leeftijd kocht Ralph van zijn eerst verdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. 365 dagen per jaar hield de gitaar Ralph in zijn greep en hij werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is.

In 2004 werd Ralph opgepikt door niemand minder dan Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby & The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Het ging uitstekend met de carrière van Ralph, zowel solo als met zijn band Crazy Hearts, wordt Ralph tot winnaar van de Dutch Blues Award 2011 voor Beste Vocalist gekroond. Maar ineens verdwijnt Ralph de Jongh eind 2012 uit beeld. Een fysieke burn out luidt het commentaar, later bleek het een post viraal syndroom te zijn. 2013 was een slecht jaar voor Ralph, maar hij is een vechter en kondigde onlangs zijn come back aan.

Vanaf 15.00 is dit concert live te volgen bij RTV Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.