chs handbalweek van start

Met in de morgen de melding dat twee teams uit Noord Brabant vanwege de sneeuwval Raalte niet konden bereiken, startte de Handbalweek met een aangepast toernooi voor Handbalscholen voor de C-jeugd. De jonge talenten toonden hun ontwikkeling en uiteindelijk mocht het team uit Twente tot het sterkste team benoemd worden.

’s Ochtends was er voor de scheidsrechters een scholing. Het thema “waarnemen” door Judith Upmeijer opende figuurlijk de ogen voor de mensen waarvan elk weekend verwacht wordt dat ze goede beslissingen nemen.

’s Middags verzorgde Jokelyn Tienstra samen met CHS-trainer Tonio van Rhee een prachtige clinic voor keepers en keeperstrainers. Jokelyn is de keeperstrainer van de nationale dames selectie die voorbije weken de internationale handbalwereld in Croatië verraste met sprankelend handbal tijden de Europese Kampioenschappen. De uiteindelijke 7e plaatst was wellicht teleurstellend voor het team, maar een geweldige stap richting WK en Rio.

Jokelyn en Tonio namen de plaats in van Herman Breuer die tijdens de Kerst moest afzeggen omdat hij in het buitenland zat en de datum voor Raalte niet goed gepland had. Ruim veertig aanwezigen waren vol lof over deze scholing.

Hoewel het deze winnen niet centraal staat, werd in de avonduren toch fel gestreden om de winst. Het A-team van de CHS kon hoofdklasser Wesepe uitstekend tegenstand bieden. Uiteindelijk moesten de talenten in een wedstrijd met veel fraaie doelpunten zich neerleggen bij een 31-26 nederlaag.

De Nederlands Youth-selectie onder leiding van de nieuwe trainer Robert Nijdam moest in de wedstrijd tegen het jonge 2e team van Klink Nijland/Kwiek tot het uiterste gaan. Na een 17-16 stand halverwege stond het tot 10 minuten voor tijd nog gelijk: 25-25. In de slotfase bleken de Oranje-talenten over de langste adem te beschikken: 30-27.

Vandaag (zondag) is de wedstrijd van de Nederlandse Youth-selectie tegen het reünieteam van de CHS de blikvanger. Om 16.30 uur speelt CHS D tegen Stevo D1, waarna het CHS A-team het opneemt tegen Pacelli.

Om 19.30 uur begint de wedstrijd van de Oranje talenten.

Het reünieteam, allemaal speelsters die bij de CHS of diens voorloper CHTC deelnamen bestaat uit:

Kristy Zimmerman – Sercodak/Dalfsen

Nicole Hemmink – Klink Nijland/Kwiek

Kim Koolhof – Klink Nijland/Kwiek

Yara Nijboer – V & S Groningen

Judith Meijerink – Venus/Nieuwegein

Sharina van Dort – Keukenland/Wijhe ’92

Myrthe Schoenaker – Sercodak/Dalfsen

Fabienne Logtenberg – Sercodak/Dalfsen

Charlaine Logtenberg – Klink Nijland/Kwiek

Angela Wichgers Schreur – Klink Nijland/Kwiek

Patricia Wichgers Schreur – Klink Nijland/Kwiek

Jolanda Schutte – Sercodak/Dalfsen

Valerie Logtenberg – Klink Nijland/Kwiek

Loes Oortwijn – Klink Nijland/Kwiek

Lynn Schiphorst – Klink Nijland/Kwiek

Vanwege een blessure zal Kristy Zimmerman waarschijnlijk niet kunnen spelen. Haar plaats wordt ingenomen door Femke te Wierik.

Uniek is dat voor het eerst drie zussen in één team zullen spelen. Fabiënne, Valerie en Charlaine Logtenberg hebben nog nooit eerder in hetzelfde team gespeeld. En alle drie speelster hadden een Oranjeshirt om hun schouders. Valerie bij de Talentsgroep, Charlaine bij de Juniors en Fabiënne haalde zelfs het grote Oranje (evenals Sharina van Dorth en Myrthe Schoenaker).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.