bv natuurlijk vervanging cv ketel

‘‘Het is altijd beter om je ketel te vervangen door een duurzamer alternatief. We moeten immers van onze aardgas verslaving af. Daarnaast vormen de verwarming van je huis en warm tapwater samen de grootste kostenpost in een huishouden. Het kan dus ook voordeliger zijn.’’

‘‘Wat het belangrijkst is, is dat je voor het vervangen van de ketel, eerst zorgt dat je gedrag rondom energie bewuster wordt en je vervolgens investeert in preventieve maatregelen. Wij hebben hiervoor de energie handtekening. Die is een grafiek met hoeveel warmte er nodig is om het huis te verwarmen, verbonden aan de buiten temperatuur.’’

‘‘Als je weet hoe het ervoor staat, kun je de situatie verbeteren door bewuster om te gaan met energie en daarnaast je huis goed te isoleren, de ventilatie te verduurzamen en door alle kieren te vullen. Met een warmte camera kunnen we je precies vertellen waar de gaten zitten. Duurzamere alternatieven voor een cv ketel zijn pas interessant als aan deze voorwaarden voldaan is.’’

‘‘Een alternatief is een warmtepomp. Het rendement van een warmtepomp is erg laag in een huis waar de isolatie niet goed is en er veel kieren zijn. De pomp gebruikt dan veel energie en heeft meer warmte nodig om het huis te verwarmen. Dit rendement loopt snel op als het huis wel goed geïsoleerd is en geen kieren heeft.’’

‘‘Een houtkachel is ook een optie, maar hier heb je iets meer werk mee. Je moet hiervoor een voorraad hebben en de kachel eens in de zoveel tijd bijvullen. Wel produceert een houtkachel meer warmte dan een warmtepomp. Een zonneboiler kan een mooie aanvulling vormen op een warmtepomp of een houtkachel.’’

Ben je benieuwd wat het advies voor jou is? Kijk dan op staging2.coendoen.nu of neem direct contact op met Coen Energiecomfort via info@coendoen.nu. Zij geven je een eerste advies en geven verdere adviezen in samenwerking met andere ondernemers van de BV Natuurlijk over bijvoorbeeld de uitvoering van de adviezen. Als je een vraag voor een de ondernemers? Stuur dan een mailtje naar info@bvnatuurlijk.nl of kijk eens op staging2.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

1 REACTIE

  1. Wij zijn ook verschillende opties aan het bekijken om ons huis te verwarmen. Onze ketel is aan vervanging toe en we willen ons goed laten informeren over onder andere duurzame alternatieven. Hopelijk kunnen wij hier onze maandelijkse lasten mee verlagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.