bv natuurlijk over de slimme meter

‘‘Als het goed is heeft vanaf 2020 elk huis een slimme meter. Dit is een energiemeter met ingebouwde intelligentie. De slimme meter meet, net als de huidige meter, het elektriciteits- en gasverbruik in een woning. Het verschil met de huidige meter is dat de nieuwe meter de meterstanden automatisch door kan geven. Daarnaast kun je zelf het verbruik te volgen, waardoor het makkelijker is energie te besparen. Ook zijn er allerlei apparaatjes beschikbaar die als een soort dongel op de slimme meter kunnen worden aangesloten waardoor je je verbruik live op je iPhone kunt volgen. Erg handig!’’

‘‘De slimme meter wordt op den duur geïnstalleerd bij huishoudens en kleine bedrijven met niet al te zware aansluitingen. Dit betekent dat de grote verbruikers, zoals grote bedrijven, scholen, industrie, sporthallen en zwembaden niet worden meegenomen in de landelijke uitrol, terwijl hier het meeste winst te behalen valt op het gebied van energiebesparing.’’

‘‘Gelukkig is de techniek voor een slimme meter voor grote gebruikers wel beschikbaar. Grontmij kan dit van A tot Z verzorgen. Daarnaast zorgt we er ook voor dat de data van al deze meters middels speciale energiemanagementsoftware wordt vertaald naar overzichtelijke grafieken en verbruiksanalyses die je online kunt bekijken. Dit betekent dat je grip krijgt op je energie en niet hoeft te wachten op jaarafrekeningen van je energieleverancier om te zien hoeveel je verbruikt.’’

Wil je meer weten over de slimme meter in het algemeen of heb je als groot bedrijf interesse in een slimme meter? Neem dan contact op met Grontmij via info@grontmij.nl. Als je zelf een vraag hebt op het gebied van duurzaam bouwen kun je een mail sturen naar info@bvnatuurlijk.nl. De groep ondernemers kijken dan samen naar een antwoord.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.