bv natuurlijk energie besparen in de winter

‘‘De winter is het perfecte seizoen om na te denken over vermindering van gasverbruik, aangezien het energieverbruik dan omhoog gaat. Het eerste waar je aan kunt denken is het goed instellen van je thermostaat met verschillende temperaturen op verschillende tijdstippen. Dit kun je zelf doen met behulp van handleiding van internet en als het niet lukt, kun je ons altijd bellen.’’

‘‘Een tweede stap die je kunt nemen is het aanschaffen van een slimme thermostaat. Deze verschillen van thermostaten die geheel zelf-lerend zijn. Ze stellen zelf de thermostaat in door je beweging te registreren en de temperatuur op jouw ritme aan te passen. Andere slimme thermostaten moet je zelf een paar keer goed instellen.’’

‘‘Een derde stap is het instellen van de cv-ketel. Als je nog geen hr-ketel hebt, kan de aanschaf van een nieuwe ketel ook veel besparen. Daarnaast bespaar je met een goede instelling van je cv-ketel ook een boel.’’

‘‘De laatste en misschien wel de belangrijkste stap, is het op elkaar afstellen van alle apparatuur – van de cv-ketel tot de radiatoren. Zo kun je met thermostaatkranen zorgen dat ruimtes niet onnodig verwarmd worden en kun je voetventielen van de radiatoren instellen, zodat de juiste ruimtes voorrang krijgen. Een pompschakeling op de vloerverwarming kan er verder voor zorgen dat het water alleen wordt rondgepompt als er verwarmd moet worden.’’

‘‘Je kunt de apparatuur zelf op elkaar afstemmen, met behulp van informatie van het internet. Als je toch liever professionele hulp krijgt, zijn onze monteurs met een uurtje tot anderhalf uur klaar. Alles bij elkaar kan dit een besparing opleveren van wel 15 procent.’’

Wil je meer informatie over gasbesparing? Kijk dan op staging2.willemsen-installatie.nl of neem direct contact op met Willemsen Installatie BV via info@willemsen-installatie.nl. Als je een andere vraag hebt voor een van de ondernemers van de BV Natuurlijk of je hebt hun gezamenlijke expertise nodig, stuur dan een mailtje naar info@bvnatuurlijk.nl of kijk op staging2.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.