Home / archiefcentraal / buitengebied op glasvezel snelinternet cruciaal

buitengebied op glasvezel snelinternet cruciaal

Hij was er als één van de eersten bij toen SallandGlas onlangs bekend maakte dat er concreet toegewerkt zou gaan worden aan de uitrol van glasvezel in het Sallandse buitengebied. We hebben het over Ted Westenenk. Samen met broer Han is hij de eigenaar van familievakantiepark De Krieghuusbelten in Raalte en volgt de breedbandontwikkelingen al geruime tijd met grote belangstelling. De reden: Westenenk is ervan overtuigd dat snelinternet méér is dan wens. “Snelinternet is voor ons bedrijf van cruciaal belang. Sterker nog: wij weten zeker dat snelinternet op termijn voor iedereen erg belangrijk gaat worden, ongeacht of men wel of geen eigen bedrijf heeft.”

De Krieghuusbelten heeft de afgelopen jaren met regelmaat flink geïnvesteerd in de huidige verbindingen, waarbij steeds duidelijker werd dat de grens is bereikt. Ted: “We hebben het jaren kunnen redden met het koper van KPN. Maar door het alsmaar groeiende dataverkeer, waarbij ook zwaardere bestanden moeten worden verstuurd, waren wij genoodzaakt om hier ook maatregelen te treffen. Applicaties op het internet worden steeds zwaarder. Het werd steeds lastiger om deze te kunnen blijven gebruiken, en dat zal alleen maar toe gaan nemen. Deze ontwikkeling is niet meer te stoppen”.

“Daarbij komt dat onze gasten het normaal vinden dat er een goed werkend WiFi netwerk op ons park aanwezig is. Dit was in 2008 (toen wij het WiFi netwerk op ons park hadden gerealiseerd) geen probleem. Echter: het dataverkeer vermenigvuldigde zich jaarlijks met een veelvoud waardoor wij hiermee in de problemen kwamen. Het netwerk raakte letterlijk overbelast doordat het koperdraad niet aan de vraag kon voldoen. Dit is dan ook de reden dat wij ieder jaar weer moesten investeren in snelle(re) internetverbindingen. Op dit moment voorzien wij onze internetbehoefte met behulp van een straalverbinding. Deze straalverbinding voorziet ons voor het komende jaar van voldoende snelheid. Maar voor hoelang? De vraag per gast neemt alsmaar toe!”

Bij tal van informatiebijeenkomsten in de regio werd naar voren gebracht dat de beschikbaarheid van snelinternet voor veel toeristen doorslaggevend is om de definitieve locatie te kiezen. “Een paar jaar geleden keek men of er zwembad of overdekte speelplaats was. Nú vragen de mensen eerst of er een goede internetverbinding is… “.

“Voor ons als bedrijf maar ook voor Salland als (toeristische) regio zal het initiatief van SallandGlas een bijzonder belangrijk economische impuls voor de toekomst geven. Het is gewoon erg belangrijk dat het glasvezel er gaat komen. Het is nu dichterbij dan ooit en mede dankzij de financiële ondersteuning van de Provincie is het nu ook nog eens betaalbaar geworden. Deze kans zal zich niet snel weer voordoen! Dat geldt voor onze sector, voor ons bedrijf, maar ook voor alle andere bedrijven en particulieren. Ook zij zullen vroeg of laat tegen de grenzen van het koperdraad aanlopen. Daar ben ik van overtuigd”, zo besluit Ted.

In de drie gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer samen zijn ruim 170 recreatieve en toeristische bedrijven gevestigd in het buitengebied, waaronder 28 campings, 85 geregistreerde locaties voor Bed&Breakfast en 30 bungalowparken, groepsaccommodaties en hotels. (bron: SallandMarketing)

Voor meer info en inschrijven: www.sallandglas.nl

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.