bouwtalent stefan heerink naar skills heroes

Op uitnodiging van Skills Nederland gaat timmertalent Stefan Heerink uit Heeten op 10 en 11 december deelnemen aan de Skills Heroes. Die worden gehouden op Deltion in Zwolle. Skills Heroes is een Nederlands kampioenschap beroepenwedstrijden voor aanstormend Nederlands talent in het Middelbaar beroepsonderwijs.

De jonge Heetenaar werd in oktober van dit jaar Europees kampioen op het onderdeel bouw timmeren in het Franse Lille. Via het NK moet hij zich nu proberen te kwalificeren voor de World Skills die in augustus 2015 in Sao Paulo (Brazilië) worden gehouden. Heerink zit in het laatste jaar van zijn allround timmeropleiding niveau 3. Hij zit daarvoor één dag per week bij Aventus op de Technicampus in Deventer. Voor de praktijk is hij in dienst bij Bouwmensen en werkzaam bij bouwbedrijf Vosman in Raalte.

In Zwolle moet bij het onderdeel Bouw timmeren binnen 16 uur een ingewikkelde kap- constructie gemaakt worden. Het zullen spannende dagen worden omdat ook Jasper Luft, zijn maatje waarmee hij samen Europees kampioen werd, tot het deelnemersveld behoort en nu een grote concurrent is.

Met ruim 15 beroepen en meer dan 100 deelnemers zijn de Skills Heroes een evenement van formaat. De skills Heroes bij Deltion zijn woensdagmiddag en avond, en donderdag vanaf 10.00 uur vrij te bezoeken.

Donderdagmiddag 11 december rond 17.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.