booy we willen niet de kalkoen van psv zijn

In de laatste wedstrijd voor de winterstop mist Go Ahead Eagles een drietal vaste krachten. Jop van der Linden, Sjoerd Overgoor en Lesley de Sa zullen er niet bij zijn in het duel met PSV. Desondanks gaat Foeke Booy strijdbaar richting Eindhoven. “We moeten niet de kalkoen worden voor PSV.”

PSV wordt door Booy gezien als kampioenskandidaat nummer één. “Het is een sterke en creatieve ploeg. Deze week hebben ze tegen Feyenoord bewezen dat ze ook over de benodigde veerkracht beschikken”, vertelde de oefenmeester vrijdagmiddag tijdens de persconferentie.

Dat Van der Linden wegens een hersenschudding en Overgoor – die nog steeds last heeft van zijn hamstring – er niet bij zullen zijn, is dan ook een aderlating. Een extra tegenvaller is het feit dat een ‘oude’ blessure van De Sa weer is teruggekeerd. De rappe aanvaller heeft wederom last van zijn rug en zit daardoor dus eveneens niet bij de wedstrijdselectie. “Zo vlak voor de winterstop wil ik geen risico nemen met jongens die niet helemaal fit zijn”, verklaarde Booy.

Hoewel de oefenmeester drie belangrijke spelers moet missen, acht hij zijn ploeg niet compleet kansloos. “PSV is een goede ploeg, maar we moeten niet hun kalkoen worden zo voor de Kerst. We gaan er niet met de gedachte heen dat er niets te halen valt. We zijn strijdbaar en hebben vertrouwen.”

Naast zijn vooruitblik naar het komende duel, deed Booy ook al uitspraken over het komende trainingskamp van Go Ahead Eagles. Daarbij gaf hij aan dat hij verwachtte dat Dario Tanda tegen die tijd de gelederen van de rood-gelen heeft versterkt. “Ik ga er vanuit dat hij erbij is tijdens het trainingskamp”, zei Booy over de 19-jarige in Deventer geboren middenvelder die momenteel nog bij FC Twente onder contract staat.

Naast een nieuwe speler, hoopt Booy ook een nieuw lid van de technische staf mee te nemen op trainingskamp. Hij zou graag een nieuwe loop- en conditietrainer toevoegen aan zijn staf als waardevolle specialist.

Maar eerst wacht zaterdag het duel met PSV. De ploegen beginnen om 19.45 uur af in Eindhoven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.