bewust hardlopen bij aco van elderen

Wegens groot succes afgelopen jaar start ACO van Elderen weer met een cursus Bewust Hardlopen. Bewust Hardlopen is gericht op ontspannen lopen met minder belasting. De doelstelling is de bewustwording van de mentale en fysieke aspecten van hardlopen, om deze vervolgens te kunnen optimaliseren. Het uitgangspunt hierbij is ieders individuele manier van hardlopen, die bepaald wordt door onder meer lichaamsbouw, ontwikkeling en karakter.

Bij de mentale component van bewust hardlopen, staat de kracht van de gedachte centraal. Met de juiste focus leer je op je veerkracht lopen en met meer ontspanning. Het resultaat van mentale bewustwording is het makkelijker ˋhet hoofd leegˋ kunnen lopen en meer genieten. Bij de fysieke component staan centraal oefeningen in houding, beweging, ademhaling, ontspanning en intensiteit. Een goede houding is zowel in het dagelijks leven, als bij het hardlopen van belang om het lichaam op de juiste manier te belasten.

De techniek en beleving staan voorop en de afstand en snelheid zijn van secundair belang. Dit betekent overigens niet dat je hiermee niet snel kunt lopen. Doordat er minder spierschade en blessures ontstaan en het herstel sneller is, kan er optimaler getraind worden. Ook wordt er energiezuiniger gelopen, waardoor dit langer kan worden volgehouden. Kortom, met bewust hardlopen belast je minder en geniet je meer! Het is een techniekcursus met veel individuele aandacht voor zowel beginnende als ervaren lopers.

In de cursus wordt in 8 lessen gewerkt aan het individueel optimaliseren van de loophouding en -beweging. Houdingsoefeningen worden vertaald naar de loopbeweging, wat de individuele loopstijl ten goede komt. Er wordt verschillende malen gebruik gemaakt van videoanalyse, waarbij de aandachtspunten en vorderingen duidelijk geïllustreerd worden. Naast de looptechnische aspecten komen de rol van mentale focus, het belang van herstel, ademhaling, oefeningen ter bevorderingen van de rompstabiliteit en schoenkeuze aan bod.

De cursus start op maandag 12 januari 2015 in Ommen van 19.30 uur tot 21.00 op de Atletiekbaan.

Info: henk.weteringe@outlook.com 06-40536089

Adres Atletiekbaan

Sportpark ‘Westbroek’ Sportlaan 1 7735KX Arriën Ommen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.