ballstars wint indoor soccer kampioenschap

De overwinning van het team ‘Ballstars’ is een mooie verdienste voor de ploeg uit Heino, die de vorige editie van het SK deelnamen als team Boerdijk. Op vrijdagavond plaatsten zij zich als poulewinnaar voor de finale die zondagmiddag werd afgewerkt op het Indoor Soccerveld van Vital Centre Heino. Het team van Sugarballs werd vrijdag tweede en ook toen was het al een spannende pot met technisch voetbal op hoog tempo.

Ook zaterdag werden er poulewedstrijden gespeeld waarbij het team ‘Heino’, met meerdere spelers uit de eerste selectie van eerste klasser VV Heino, duidelijk poulewinnaar werd. Verrassend was de plaatsing van het team Herxen te noemen, dat met verdedigend voetbal en snelle uitbraken steeds weer gevaarlijk was en zo de tweede positie in de poule bezette. Al met al stonden er zondag 4 teams op het veld die zorgden voor een mooie middag Indoor Soccer.

De halve finale en finale werden gespeeld door middel van een knock out systeem. De nummers 1 uit de poules speelden tegen de nummers 2 van de andere poules. De Ballstars trapten zo de zondagmiddag af tegen het team van Herxen. Lange tijd leek het erop dat Herxen een plek in de finale ging bemachtigen, maar 2 minuten voor het einde van de 15 minuten durende finalewedstrijden kwamen de Ballstars langszij en zetten daarna door om met 5-4 de wedstrijd te winnen. De tweede halve finale stond in teken van technisch voetbal op hoog niveau. Het werd een spannende pot tussen Heino en Sugarballs (met ‘voormalig’ selectiespelers uit Lemelerveld). Na 15 minuten speeltijd was de stand gelijk en dat betekende een verlenging van 5 minuten waarin de Sugarballs 2 doelpunten maakten en Heino slechts 1 doelpunt maakte.

De finale was een weerzien tussen de Ballstars en de Sugarballs en om de plekken 3 en 4 streden Heino en Herxen. Heino wist het verdedigende voetbal van de Herxenaren te doorbreken en bemachtigden zo vrij eenvoudig de 3e positie met een uitslag van 8-3. In het slotstuk hadden de Sugarballs de kans om zich te revancheren, want in de poulefase legden zij het af tegen de Ballstars. Én met het hoge niveau wat zij in de halve finale lieten zien was Sugarballs favoriet in deze finale. Het leek er echter op dat de halve finale veel energie heeft gevraagd van de ploeg uit Lemelerveld want de Ballstars domineerden vanaf het begin de finale en wonnen deze met 6-3. Het winnende team won naast de wisselbokaal een Businessclub Arrangement voor de wedstrijd FC Twente – Cambuur

Het Sallands Kampioenschap Latje – Tik blijft dankzij Milan Vloedgraven ook dit jaar in Heino. Zelfverzekerd tikte de balvaardige Heinoër in de voorronde al twee keer tegen de lat. 9 spelers wisten meer dan één keer de lat te raken uit 4 ballen en plaatsten zich daarmee voor de finale. In de afvalrace, wat een waar slagveld bleek wist Vloedgraven wederom twee keer de lat te raken en daarmee werd hij Sallands Kampioen Latje Tik.

Gedurende het weekend was het enthousiasme groot bij deelnemers en toeschouwers van het toernooi. De combinatie van een relatief klein veld (21 x 15) met rondom boarding en netten en het spelen op kunstgras zorgden voor snel en attractief voetbal. Dat in combinatie met een stevige achtergrond muziek en ruimte voor toeschouwers zorgden voor een spectaculaire sportbeleving.

Het Vital Indoor Soccer Centre is positief over het verloop van het 2e Sallands Kampioenschap Indoor Soccer en ook in 2015 zal er een nieuwe editie worden georganiseerd van dit attractieve voetbaltoernooi.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.