annie kappert wint noaberschapsprijs cda

Annie Kappert heeft de CDA Noaberschapsprijs gewonnen. Donderdagavond werd de prijs uitgereikt in het Kulturhus in Raalte.

“Annie Kappert zet zich met een ongelooflijke energie in voor mensen, die even een steuntje in de rug nodig hebben. Ze levert deskundige hulp op vrijwillige basis. Dit is echte noaberschap! Daarom verdient Annie de Noaberprijs,” aldus de jury en de CDA-afdeling Raalte.

De jury en de lokale CDA afdeling in Raalte prijzen Annie Kappert als echte “naaste” buur voor de minima, die vaak moeilijk de weg weten te vinden naar officiële instanties. “Zij helpt en geeft ook nog de nodige voorlichting en inlichtingen. Annie staat voor een samenleving, waarin verantwoordelijkheid, respect en naastenliefde centraal staan. Zij zet zich met een tomeloze energie bijna onzichtbaar en belangeloos in voor de medemens.”

Met de Noaberschapsprijs wil CDA Overijssel mensen en organisaties uit Overijssel in het zonnetje zetten. “Mensen die ons inspireren en de samenleving tot voorbeeld zijn.” Lokale CDA-afdelingen in Overijssel hebben een persoon of organisatie voordragen voor de Noaberschapsprijs.

De onafhankelijke, provinciale jury bestaat uit Eddy van Hijum (oud-Tweede Kamerlid, Gedeputeerde en lijsttrekker CDA Overijssel), Yvonne Nijhof (Statenlid CDA Overijssel), Arend Kastelein (voorzitter CDJA Overijssel) en Bart-Jan Gardebroek (DB-lid CDA Overijssel).

Sinds 2004 is Annie Kappert actief bij het steunpunt minima, op het gebied van werk- en inkomensondersteuning. Als vrijwilliger werkt ze daar onder andere met mensen met een GGZ problematiek, verslaafden, dak- en thuislozen en mensen met een beperking. Veel van deze mensen maken gebruik van WMO-voorzieningen. Zo is ze als vertegenwoordiger van Steunpunt minima bij de WMO-raad betrokken geraakt. Naast haar inzet voor het Steunpunt Minima zet ze zich sinds 1997 ook al in voor mensen met een verstandelijke beperking. En dan met name op het gebied van sociale activering.

Annie heeft zelf een visuele beperking. Als vrijwilliger zet ze zich alle dagen van de week in voor mensen met een hulpvraag. Ze helpt mensen formulieren invullen. Ze adviseert hun over de regelingen waar ze gebruik van kunnen maken. Ze is soms beter op de hoogte van alle regelingen die er zijn dan de ambtenaren. Ze onderhoudt een goed contact met de ambtenaren van sociale zaken. Iedereen kent Annie. Als je iets niet weet op het sociale vlak: vraag het Annie. Zij weet het antwoord.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.