400 personeelsleden weg bij wegener

Bij de zeven regionale kranten van Wegener, waaronder de Stentor, verdwijnen niet 300, maar zelfs 400 personeelsleden. 300 daarvan zijn journalist.

De Stentor krijgt binnenkort bijlagen van het Algemeen Dagblad, in het weekend zelfs een magazine, maar die worden niet meer gemaakt door de regionale journalisten van Wegener. Dat bedrijf houdt alleen journalisten over voor regionaal nieuws.

Dat heeft de nieuwe eigenaar Van Thillo van het Belgische bedrijf De Persgroep donderdagmorgen bekend gemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst in Doorn. Stentor en de Wegener-huis-aan-huis-bladen zijn met de verkoop nu in Belgische handen.

Niet minder nieuws, maar wel met minder Wegener-mensen dus. Zo krijgen de abonnees een katern over showbusiness en bijvoorbeeld gezondheid dat gemaakt wordt door het AD. Ook het landelijke, internationale en sportnieuws wordt voortaan vanuit Rotterdam gemaakt.

De veranderingen gaan volgend voorjaar in.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.