1voorallen wil contant betalen raalte houden

1voorAllen wil dat de gemeente Raalte het besluit om vanaf 1 januari alleen nog pin-betalingen toe te staan, heroverweegt. Volgens de partij van Ben Misha en Gerlant Zielman vergeet de gemeente de minima in haar besluit.

“Deze groep die soms maar 50 euro in de week kan besteden, moet elk dubbeltje tien keer omdraaien voor dat het uitgegeven wordt,” stelt de partij. “Deze mensen halen bij voorkeur dit besteedbare bedrag één keer per week van de bank om zo zicht te hebben op wat er nog in de portemonnee zit en wat er uitgegeven is.”

In een brief aan het gemeentebestuur vraagt de partij om het besluit nogmaals te overwegen. “Uw besluit om de contante betaling voor uw diensten niet langer te accepteren maakt het deze groep mensen erg lastig hun financiële huishouden op orde te houden,” aldus 1voorAllen. “Daar waar wij aannemen dat deze groep de komende jaren zeker nog zal groeien en dit besluit in onze opinie ingaat tegen uw eigen beleid ter bestrijding van sociale armoede willen wij u vragen nog eens kritisch naar dit besluit te kijken en te heroverwegen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.