zoon raalte beste evenementengemeente

Zoon had zijn speech op papier gezet, “om niets te vergeten”, maar ook omdat hem het uitspreken van die laatste woorden als burgemeester, vooral in het begin, niet makkelijk vallen. Een tekstuele ondersteuning is dan wel zo handig, vooral als je dan je hele carriere van begin tot eind doorloopt, met op de achtergrond kleinzoon Tigo die de aandacht probeert te trekken met gezellig luidruchtig timmeren met zijn speelgoed.

Die lange carriere gaat langs Koudekerk aan de Rijn, Texel en Hattem en eindigt in Raalte, waar hij vandaag aan het eind van die carriere, het gevoel heeft met een trein tegen een stootblok aan te rijden. Nee, net voor het stootblok tot stilstand is gekomen. Einde carriere. Of toch niet? Zoon constateert dat er helemaal geen stootblok os op het station: tijd dus voor een doorstart. Wat Zoon betreft wordt hij nog ergens aangewezen als interim burgemeester.

Het stukje Raalte uit Zoons carriere: “de bestuurscultuur in Raalte heeft nu het stadium bereikt van in control. En dat hebben we tezamen gedaan. Ik herhaal: tezamen. Raalte heeft een gemeenschap die altijd overal de schouders onder zet. Geen schoolgebouw dat er niet tip top uitziet. Het hospice dat er aankomt. En Raalte moet in 2015 in aanmerking komen voor het predikaat ‘beste evenementengemeente van Nederland.”

Zoon heeft ook nog een advies aan de raad: “Raad Raalte, u zit op het snijvlak om uw vergadercultuur enigszins aan te passen. De raadspleinsessies zwaarder maken en de raadsvergaderingen korter en zakelijker. Wat betekent dat er in kleinere commissies meer gedetailleerd en inhoudelijk vergaderd zou moeten worden om tijdens de raad eens per maand op hoofdlijnen korter de tijd nodig te hebben voor definitieve besluitvorming.

Zoon tot slot: “En of jullie mijn plooibaar en betrokken hebben gevonden, zoals ik bij mijn aantreden beloofde, dat moeten jullie zelf maar uitmaken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.