werkgroep vluchtelingen bedankt

‘Ja, bedankt met hoofdletters, want het was overweldigend wat u voor de vluchtelingen in Ommen hebt gegeven in de vorm van kleding, schoenen of fietsen. Het IWVO (Interkerkelijke Werkgroep Vluchtelingen Ommen) mocht alle bedankjes van onze tijdelijke medeburgers in ontvangst nemen. Maar deze geven we graag door aan u! Per slot van rekening was u de donateur!

De aanvoer was zelfs zo groot dat we op dit moment gestopt zijn met goederen uit te geven, deels omdat we alle mensen van kleding hebben voorzien, maar ook omdat de locatie ‘Besthmenerberg’ nu gedeeltelijk een AZC (Asielzoekerscentrum) is geworden. Dit betekent dat een AZC-er al in de procedure van asielaanvraag zit. En een AZC-er krijgt geld voor eten en kleding. We hebben gelukkig nog wel kleding over voor het geval er toch nog vluchtelingen komen die nog niet in de procedure zitten. Dan gaan we in overleg met het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) incidenteel weer open.

Namens de werkgroep past ook een dank voor de samenwerking met het COA. De mensen die sorteerden en de goederen hebben uitgegeven werden regelmatig voorzien van koffie en soms zelfs van soep. Het was heel mooi om de mensen enthousiast bezig te zien. En het was helemaal bijzonder dat er door sommige vluchtelingen werd geholpen met uitgifte van de goederen. Zij spraken zowel Engels als Arabisch. En elke dag kwam er een man die voor de balie stond om te helpen met vertalen. Fantastisch!

Toen we net begonnen met het inzamelen van de kleding was de informatie dat er veel gezinnen zouden komen, maar de praktijk bleek anders. De kleding die we niet konden gebruiken zijn doorgegeven naar DORKAS, een instelling die kleding inzamelt voor arme mensen over de hele wereld. Er is nog wel behoefte aan oude fietsen. We hebben gemerkt hoe dankbaar de mensen zijn dat ze via het COA de fietsen, die door u zijn geleverd, mogen lenen om boodschappen te doen.

Nu de uitgifte van kleding op een laag pitje staat wil niet zeggen dat er niets meer is te doen voor het IWVO. We zijn druk bezig om te checken of de plannen die er zijn op gebied van sport, culinair, kerst, hulp bij winkelen naar bijvoorbeeld een Turkse winkel uitvoerbaar zijn. En waarschijnlijk zullen diverse suggesties worden doorgeschoven naar (sport)verenigingen in Ommen. Deze zullen uiteraard in nauw overleg met het COA worden besproken. Wie weet volgt er nog een oproep voor vrijwilligers. Maar u kunt u ook nu al opgeven bij zowel het COA als bij onze werkgroep-leden. Het liefst via de mail naar centraal punt: andriesmartens@home.nl.

Namens het IWVO,

Andries Martens

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.