vrijwilligers moeten de welters gaan dragen

Dat meldt RTV Oost.

De gemeente moet bezuinigen en liet daarom onderzoeken wat er mogelijk is met het zwembad. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat het de beste optie is om het beheer en de exploitatie over te dragen aan een beheerstichting, die bestaat uit vrijwilligers. Het groot onderhoud blijft wel voor rekening van de gemeente. Gisteravond ging de gemeenteraad akkoord met het plan.

Zwemvereniging WZC is blij dat het bad openblijft. Maar maakt zich tegelijkertijd zorgen over de toekomst. “Er staat een pittige klus te wachten”, zegt secretaris Wilco Roetert Steenbruggen van de zwemclub. Hij maakt zich met name zorgen over het vinden van vrijwilligers, die veel verantwoordelijkheid krijgen. “Er wordt wel wat gevraagd van de samenleving”.

De zwemvereniging is dan ook teleurgesteld dat er in de plannen van de gemeente niet staat hoe er voldoende geschikte vrijwilligers gevonden gaan worden, voor nu en voor de lange termijn. Om eventuele risico’s te ondervangen had de zwemclub de gemeente gevraagd naar een garantstelling, zodat de beheerstichting ook in mindere tijden gesteund zou worden. Maar daar ging de gemeenteraad niet mee akkoord.

Desondanks is Wilco Roetert Steenbruggen wel blij dat het bad definitief open zal blijven. “Het is goed nieuws dat alle fracties hebben uitgesproken dat ze het zwembad willen houden. Nu is het zaak om de stichting op te richten. Gelukkig hebben we nog even.” Het is de bedoeling dat het beheer en de exploitatie in 2016 overgaan naar de nieuwe beheerstichting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.