vrienden tippe vragen hulp vriendengroepen

De Vrienden van de Tippe doen een beroep op Heinose vriendengroepen. Ze willen graag vrijwilligershulp in het zwembad. Op 26 november is er een bijeenkomst waarvoor alle vriendengroepen uitgenodigd worden. Gewoon eens praten om te kijken of er mogelijkheden zijn.

Vrienden van De Tippe maakt zich sinds 2012 sterk voor het in stand houden van zwembad De Tippe. De Vrienden van doen dit door het organiseren van sport- en spel gerelateerde evenementen zoals de mini-triatlon, Wipe Out, discozwemmen, ballonvaarten en het baas & hond zwemmen. “Deze evenementen zijn stuk voor stuk een succes. Neem nu de eerste editie van het Midzomernacht kamperen bij De Tippe. De opkomst was overweldigend en ook de badmeesters bleven ’s nachts in eigen tijd. Het lijkt me duidelijk dat dit een terugkerend activiteit wordt,” vertelt secretaris Maike Smeenk enthousiast.

Daarnaast heeft Vrienden van De Tippe afgelopen zomer met ongeveer 25 vrijwilligers aan de kassa, kiosk, schoonmaak of groen gewerkt. “Een groot succes, waar we vanaf begin mei tot en met begin september 2015 verder mee willen,” vertelt Maike. “We willen groeien naar een grotere vrijwilligerspool, met meer keus van uren en takenpakket. Dat werkt net even prettiger en dat maakt je een stuk flexibeler.”

Vrienden van De Tippe wil zich voor het volgende zwemseizoen ook meer richten op vrijwillige inzet in de avonduren. De avondshifts van 18.00 tot 20.30 uur blijken lastig te bezetten door de huidige vrijwilligers. Vrienden van De Tippe roept dan ook de Heinose vriendengroepen op om met hen mee te denken. Daarom nodigen de Vrienden van De Tippe een delegatie van alle vriendengroepen uit op woensdag 26 november om 20.00 uur bij De Tippe om samen naar mogelijkheden te kijken.

Er ligt een mooi idee op tafel om de 18 weken die het zwembad open is, te verdelen over bijvoorbeeld 18 Heinose vriendengroepen. Elke vriendengroep is vijf avonden in het jaar van 18.00 tot 20.30 uur verantwoordelijk voor vrijwilligers achter de kassa en kiosk. “Wat is er nu leuker om een week lang met je vrienden vrijwilligerswerk te doen en een hoop lol te maken. Daarnaast kunnen we er samen voor zorgen dat De Tippe kan blijven voortbestaan!”

Kom dus ook met een delegatie van 1 á 2 mensen uit je vriendengroep op woensdag 26 november en help De Tippe in de avonduren uit de brand. Meld je aan via info@vriendenvandetippe.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.