vijf jubilarissen emmanuel parochie

Onder leiding van dirigent Arjen Seinen en met orgelspel van de heer Herman Wolbers zongen het, voor deze gelegenheid samenwerkende dames- en herenkoor onder andere de zogenoemde Deutsche Messe van componist Frans Schubert. Ook het kraakhelder gezongen Veni Jesu was een lust voor het oor van aanwezige kenner en niet kenner van deze muziek.

Aan het eind van de viering nam locatieraad bestuurslid de heer Klaas Agricola de microfoon. Hij beschreef de jubilarissen met,niet toevallig, allemaal Dalfser roots. Tenor Henk Kodden is inmiddels met een korte onderbreking per saldo 25 jaar lid van het koor geweest. Bestuurlijk heeft hij zich voor de Dalfser gemeenschap ingezet. Door het CDA werd hij een bekende Dalfsenaar. Als echte diepe bas houdt Kees Siero niet van al te veel poespas. Ook hij is een bekende Dalfsenaar. Als schoenmaker heeft hij menig dorpsgenoot “goed met beide benen op de grond gezet”. Kees zingt al meer dan 28 jaren bij Belcanto. Zijn vader Paul haalde hem naar het herenkoor. Daar heeft hij nu 25 jaren vol gemaakt. De handelsvereniging moest er wel eerst de koopavond voor naar de vrijdag omzetten zodat Kees onbelemmerd kon repeteren. Kees is nu 25 jaren bij het herenkoor.

De uitzonderlijke drie gebroeders Jan, Gerrit en Wim Kamphuis zijn inmiddels alle drie 75 jaren bij koren betrokken. Toen in 1939 de kerk aan de Wilhelminastraat/ hoek Pleijendal in gebruik werd genomen, kwam toenmalig pastoor Galema op huisbezoek bij moeder Kamhuis. Haar motto is: “zingen is dubbel bidden”. De jongens werden alle drie ter plekke geworven voor het jongenskoor dat wekelijks mocht zingen. De drie hebben serieus muziekonderricht ontvangen van zowel Galema als van de Zusters die toen de lagere school runden. Alle drie zijn momenteel ernaast nog volop actief hetzij met stoelen klaarzetten, partituren uitzoeken en invoegen. Jan heeft ook nog een speciale hobby en dat is de eierverkoop aan de leden van het herenkoor. Volgens de heer Agricola is dat belangrijk voor de uiteindelijke prestaties van het hele koor.

Na woorden volgen daden. Pastor Lonneke Gunnink- van den Berg las een brief voor van de Nederlandse Gregoriusvereniging waarin stond dat verzocht werd om de vijf heren de eretekens uit te reiken. Voor de 25 jaar leden betrof dat een witgeel (pauselijke kleuren) draaglint met medaille en een draagspeld in zilver. Alle heren kregen voorts een Oorkonde waarin beschreven is dat zij lid van verdienste worden. Natuurlijk werden de bloemen niet vergeten. Bij het uitgaan konden parochianen de heren feliciteren in het kerkportaal. Daarna was er voor familie en de jubilarissen en koorleden met hun partners koffie en koek tijdens een sfeervol samenzijn in het parochiecentrum.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.