Home / archiefcentraal / verklede agent beschermt sinterklaas

verklede agent beschermt sinterklaas

Tijdens de nationale intocht in Gouda werd Sinterklaas beveiligd door ‘undercover-pieten’. Als zwarte pieten verkleedde agenten beschermden de goedheiligman tegen eventuele protesten vanwege de felle zwarte pieten-discussie van de laatste tijd.

In Gouda werden tijdens het kinderfeest maar liefst 90 mensen gearresteerd. Leo Kemper maakte een passende cartoon bij het voorval waarbij de groep tegenstanders van zwarte piet het feest voor de 25.000 andere bezoekers wilde verstieren.

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.