veel afwezigen bij eagles in heerenveen

Trainer Foeke Booy kan zaterdagavond tegen SC Heerenveen niet beschikken over maar liefst zes spelers. Naast de geschorste Deniz Türüc en Sander Duits zijn Lesly de Sa, Erik Cummins en Peter van Ooijen geblesseerd. Fernando Lewis lijkt met griep eveneens niet bij de wedstrijdselectie te zitten.

Na alle commotie rondom de rode kaart voor Deniz Türüc en de supporters problematiek bij Go Ahead Eagles, wil Booy het alleen nog maar over de wedstrijd in Heerenveen hebben. Lesly de Sa is volgens de coach op de weg terug en traint al weer licht met de groep mee. Erik Cummins heeft een MRI-scan ondergaan en daaruit is geconstateerd dat er geen scheur in zijn knieband zit. Wel heeft hij nog teveel last om mee te trainen en hij zal daarom niet bij de wedstrijdselectie zitten. Peter van Ooijen is de derde afgehaakte speler. De middenvelder is geopereerd en heeft een botfragment uit zijn enkel laten halen. Hij is er sowieso vier weken niet bij, maar dat kan ook oplopen naar acht weken. Fernando Lewis heeft griep en was vrijdag op de training niet fit genoeg. “Daar ga ik geen risico’s mee nemen, het belang van de wedstrijd is daarvoor te groot”, sluit Booy zijn meespelen uit.

Reimerink en Schalk zullen door de afwezigen aan de aftrap verschijnen in het Abe Lenstra Stadion en Mickey van der Hart mag zijn kunsten weer vertonen in het doel. Daarnaast zullen Lars Lambooij en Jeffrey Rijsdijk de twee lege plekken op het middenveld invullen in verband met de geschorste Türüc en Duits.

Eagles treft met Heerenveen een wisselvallig team, maar Booy benadrukt vooral de sterke kanten van de Friezen. “Met De Roon, Sinkgraven en Van den Bergh hebben ze een uitstekend middenveld, met Van Anholt een opkomende linksback en met Uth een gevaarlijke spits. Ik denk dat Heerenveen ons onder druk gaat zetten en daar moeten wij een antwoord op vinden. Het kan zomaar eens een heel erg open duel worden”, houdt Booy alle opties open.

De afgelopen week, met drie verliespartijen tegen Ajax, FC Twente en Heracles, heeft volgens Booy geen deuk in het vertrouwen van de groep opgeleverd. “Met het geweten dat we absoluut van Heracles hadden gewonnen, zonder dat ene incident en ons goede spel in de andere wedstrijden zijn we nog steeds positief. Uiteindelijk gaat het ons punten opleveren”, aldus de trainer. Wel praat hij met spelers over de domme momenten van zijn spelers in wedstrijden. Het domme balverlies van Schalk in de Arena, de rode kaart van Schenk tegen FC Twente en dezelfde kleur kaart van Türüc tegen Heracles zijn daar voorbeelden van. “De spelers communiceren op een open manier en die momenten proberen we er uit te krijgen. Ik maak er echter geen speciale training voor, want dat kan gewoon niet.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.