van der hart gaf signaal af met adamse bluf

Het is dan ook maar de vraag hoelang Van der Hart blijft optreden als vervanger van Cummins. Het lijkt aannemelijk dat de keepers stuivertje wisselen als nummer één en nummer twee. Ook tegen NAC Breda keepte Van der Hart een wedstrijd zonder op een foutje betrapt te kunnen worden. Een moment in de twintigste minuut van de wedstrijd onderstreepte de meerwaarde van Van der Hart ten opzichte van Cummins.

Hoewel Eagles meer doelpunten had moeten scoren, kwam de overwinning geen moment in gevaar tegen NAC. De verdediging stond als een huis en daarom konden de aanvallers veel kansen onbenut laten. “We weten dat we verdedigend goed staan en dat we steeds minder doelpunten weggeven. Daarom durven we de tegenstander ook rustig over de middenlijn te laten komen”, weet Van der Hart te vertellen.

De keeper gaf halverwege de eerste helft naar eigen zeggen een signaal af dat moest bijdragen aan het houden van de nul. “Ik zag een dieptepass op me afkomen en ik besloot uit mijn doel te komen. Toen ik bij de bal was kon ik hem niet pakken, omdat Sarpong aan kwam stormen. Ik besloot de bal weg te koppen en toen zag ik direct dat Falkenburg de bal over me heen wilde schieten. Ik sprintte terug en was gelukkig op tijd in mijn doel”, beschrijft de keeper zelf de situatie.

In plaats van de bal veilig te vangen, besloot Van der Hart de bal op zijn eigen doellijn gewaagd aan te nemen op de borst. “De bal was op perfecte hoogte om op die manier onder controle te brengen. Daarmee gaf ik een signaal af: ‘bij mij valt vanavond niets te halen’”, legt Van der Hart zijn doelbewuste actie uit. De uitwerking kon volgens de keeper twee kanten op gaan. “Of de tegenstander krijgt meer motivatie om te scoren, of ze denken ‘dat scoren wordt lastig vanavond’.” Na de getoonde Amsterdamse bluf werd Van der Hart luid toegejuicht door het publiek in de Adelaarshorst.

De keeper toonde maar weer eens aan over hoeveel rust hij beschikt in het doel van Eagles. Booy kan langzamerhand niet meer om hem heen en een fitte Erik Cummins, die aanvankelijk eerste doelman was, zal zijn plaats terug moeten winnen. Op basis van uitstraling in het doel en de rust in het spel zal Cummins zijn meerdere moeten erkennen in de Amsterdamse lefgozer.

Falkenburg

Erik Falkenburg kon wel lachen om de actie van Van der Hart, maar vond zich niet in de gedachtegang van de keeper. “Zoiets doet me niets. Het getuigt van lef om een dergelijke actie uit te voeren en daarvoor verdient hij alle credits. Ik twijfelde lang of de bal over hem heen zou gaan, maar blijkbaar was mijn inzet te zacht. De volgende keer zal ik hem wat harder schieten”, reageerde de ex-Eagle met een knipoog.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.