tiental eagles roemloos ten onder

Go Ahead Eagles heeft de wedstrijd tegen laagvlieger Heracles Almelo verloren. In Deventer speelde de thuisclub de beginfase met Heracles, maar een onbezonnen actie van Deniz Türüc deed de wedstrijd volkomen kantelen.

In vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax moest Booy noodgedwongen een verandering in zijn formatie aanbrengen. Cummins raakte zaterdag geblesseerd op de training, waardoor Mickey van der Hart na zijn optreden in de beker tegen FC Twente wederom onder de lat stond. De andere tien namen die begonnen tegen Heracles, stonden ook tegen Ajax op het veld.

Heracles begon het duel met een opvallende aftrap. Cziommer schoot de bal blind naar voren, zonder dat er een medespeler te bekennen was in de baan van zijn pass. Eagles kon daardoor direct het balbezit overnemen en kreeg van Heracles van begin af aan het initiatief in de schoot geworpen. De Almeloërs lieten Eagles komen en de thuisclub moest het spel maken. Dat ging naar behoren en het leverde Eagles direct een kans op via Jeffrey Rijsdijk. De nummer tien dook plots op voor doelman Telgenkamp, maar schoot te gehaast en wild over.

Na acht minuten was het wel raak. Marnix Kolder kopte zijn ploeg op prachtige wijze op voorsprong. Na het doelpunt had Eagles de touwtjes in handen en hoefde het voor niets te vrezen van Heracles. Een onbezonnen actie van Deniz Türüc maakte echter een einde aan het overwicht van Go Ahead Eagles. De middenvelder ging met gestrekt been richting zijn tegenstander Fahd Aktaou en kreeg van arbiter Bas Nijhuis een rode prent.

Türüc benadeelde zijn teamgenoten op enorm nadelige wijze. Voor de tweede keer deze week moest Eagles lange tijd met tien man spelen en dat ging de ploeg dit keer veel minder goed af dan tegen FC Twente. Eagles was het helemaal kwijt na de rode kaart en Heracles leefde op. Weghorst hield de Deventenaren nog de hand boven het hoofd door een aantal kansen te missen. Booy mocht dan ook blij zijn dat zijn team de voorsprong vast kon houden tot aan de rust.

In de rust leek Eagles in slaap gesukkeld. Amper een minuut na de aftrap voor de tweede helft bracht Bryan Linssen Heracles al op gelijke hoogte. Eagles liet niets meer zien en Heracles was de bovenliggende partij in de tweede helft. Naast de numerieke minderheid toonde Go Ahead Eagles geen lef en kwam het er totaal niet meer aan te pas. Het was dan ook wachten op het moment dat Heracles een tweede doelpunt ging maken.

Dat doelpunt kwam er na 67 minuten. Het was wederom Linssen die de bal achter Van der Hart schoot, nadat de keeper een inzet van Tannane op fraaie wijze pakte. Heracles beschikte na het doelpunt over ongekende luxe, maar er moest nog ruim twintig minuten gevoetbald worden.

In de laatste twintig minuten kwam Eagles er echter helemaal niet meer uit en creëerde het nauwelijks een kans. Een kopballetje van Kolder en een één op één-situatie tussen Lewis en Telgenkamp waren de schamele wapenfeiten van de thuisploeg. Booy probeerde met wissels nog een impuls te brengen, maar Ten Den en Schalk konden de rood-gelen ook niet bij de hand nemen. Al met al speelde Eagles de eerste twintig minuten met Heracles, maar hielp Türüc met zijn oliedomme actie de Almeloërs in het zadel. De 1-3 van Linssen illustreerde in de slotfase hoe machteloos Go Ahead Eagles na de rode kaart voor de middenvelder speelde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.