streetwise bij esmoreit in luttenberg

Op dinsdag 4 november hebben de leerlingen van basisschool Esmoreit in Luttenberg deelgenomen aan ANWB Streetwise, een verkeersprogramma voor basisscholen. Streetwise leert kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. Zo leren de kinderen in verschillende praktijklessen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. Streetwise bestaat uit 4 onderdelen.

De kinderen van groep 1 en 2 leerden in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenden het veilig oversteken. Daarnaast werd geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. De kinderen van groep 3 en 4 leerden in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.

De kinderen van groep 5 en 6 leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Geen één kind bleek de juiste plek aan te hebben gewezen waar de auto tot stilstand kwam (zie foto: de pionnen zijn neergezet waar de kinderen dachten dat de auto tot stilstand zou komen). Daarna namen de kinderen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Dit gebeurde op de Wispelweg. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam aan bod.

Tenslotte trainden de kinderen van groep 7 en 8 op het handbalplein de praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.