stormram amevor bezorgt eagles een punt

Go Ahead Eagles heeft in Arnhem met 2-2 gelijkgespeeld tegen Vitesse. De ploeg kroop door het oog van de naald na een 2-0 achterstand. Invaller Mawouna Amevor kopte als stormram de 2-2 achter ex-Eagle Eloy Room. Op basis van het vertoonde veldspel in de tweede helft kreeg Eagles met een punt teveel. In de eerste helft liet de ploeg het na om op voorsprong te komen.

Onder het motto ‘never change a winning team’ begon Eagles aan de uitwedstrijd tegen Vitesse. Voor de Arnhemmers bracht de wedstrijd een bijzondere mijlpaal met zich mee. Het duel tegen Eagles betekende voor Vitesse de duizendste wedstrijd in de Eredivisie. In de jubileumwedstrijd nam de thuisclub direct het heft in handen. Eagles greep terug op countervoetbal om te profiteren van de ruimtes achter de verdediging van Vitesse.

Die tactiek hield Eagles lange tijd overeind en had zelfs moeten leiden tot een voorsprong. Door gegroepeerd te spelen konden de Deventenaren Vitesse redelijk makkelijk van scoren afhouden en kwam het zelf sporadisch aan aanvallen toe. De eerste drie omschakelingen werden verprutst doordat de bezoekers onzorgvuldig omgingen met het geven van de eindpass. Uit het niets probeerde Wallace het aan de andere kant van grote afstand, maar de enigszins veraste Van der Hart kon met moeite redding brengen.

Na het eerste kwartier groeide Eagles in de wedstrijd. De ploeg van Booy ging meer meevoetballen met de thuisploeg en dat leverde kansen op. Hoewel Vitesse de bovenliggende partij bleef met bij vlagen goed positiespel, kreeg Eagles de grootste kansen. Schalk en Reimerink verzuimden beide om te scoren door oog in oog met ex-Eagle Room de bal op de keeper te schieten. Daarna waren beide aanvallers nog een keer gevaarlijk, maar kon Room zijn doel wederom schoon houden. Vitesse miste zelfs zonder Van der Hart in de goal een poging, omdat Duits de bal van de lijn kon halen.

Het was dan ook wonderbaarlijk dat de toeschouwers in het GelreDome halverwege de eerste helft nog tegen een 0-0 tussenstand aankeken. Door het vakkundig om zeep helpen van kansen bleef het duel lange tijd zonder doelpunten. Voor het thuispubliek was er vijf minuten voor rust toch reden om te juichen. Vejinovic poeierde uit een vrije trap de 1-0 binnen door Van der Hart op het verkeerde been te zetten met een zwabberbal. Dat was direct het laatste wapenfeit voordat scheidsrechter Van Sichem het rustsignaal liet klinken.

Beslissing

De tweede helft begon Eagles slordig. Met laks uitverdedigen bracht de verdediging van Eagles Vitesse direct in staat om de voorsprong te verdubbelen. Pröpper probeerde een afgeslagen bal op goal te schieten, maar zijn schot mislukte. De bal kwam echter wel bij spits Dauda terecht en hij maakte koelbloedig de 2-0.

Het doelpunt van Dauda leek direct de beslissing te zijn en daar werd het duel niet aantrekkelijker op. Er gebeurde in de tweede helft betrekkelijk weinig in vergelijking met de eerste. Met de wissel Türüc voor Duits probeerde Booy Eagles nieuw elan te geven. Vanaf de kant zag Booy dat Eagles veel moeite bleef houden met het creëren van kansen in de tweede helft. Vooral de grote afstanden tussen de verschillende linies speelden daarbij een belangrijke rol.

Ook invaller Lesly de Sa, die in het veld kwam voor Fernando Lewis, kon geen potten breken voorin. Waar Schalk in de eerste helft met diepgang voor gevaar zorgde, leek Eagles in de tweede helft een aanspeelpunt als Marnix Kolder te missen. Juist diezelfde Alex Schalk zorgde even later wel voor de aansluitingstreffer. Nadat verdediger Rochdi Achenteh klungelig in de fout ging, kon de spits de 2-1 binnen schieten. Daarmee hielp Vitesse Eagles in het zadel en waren de Deventenaren uit het niets terug in de wedstrijd.

Gouden wissel

In het laatste kwartiertje speeltijd creëerde Eagles ook na de 2-1 amper iets. De ploeg was voorin onmachtig en daarom bracht Booy als laatste zet Amevor voor Overgoor als soort stormram. Dat bleek een gouden wissel. Koud in het veld kopte Amevor op prachtige wijze de gelijkmaker tegen de touwen.

In de slotfase kreeg Rijsdijk de uitgelezen mogelijkheid om Eagles zelfs naar drie punten te schieten. Voor de zoveelste keer lag keeper Eloy Room echter in de baan van het schot, waardoor Eagles wederom niet op voorsprong kwam. Vitesse kreeg in de slotseconde via Ibarra ook nog een kans om de volle winst te pakken, maar zijn schot ging naast. Al met al is een gelijkspel een redelijke afspiegeling wanneer je kijkt naar het aantal kansen dat beide teams creëerden. Op basis van het veldspel mag Eagles niet klagen met een verkregen punt. Volgende week speelt de Deventer club een uitwedstrijd tegen AZ.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.