stoppelkaters willen naar mbi terrein

Carnavalsvereniging de Stöppelkaters uit Raalte wil verkassen naar het MBI-terrein. De carnavalisten willen daar hun eigen loods en kantoorruimte optrekken. Vorige week heeft de ledenvergadering van de club met de nieuwbouwplannen ingestemd.

De carnavalsvereniging is nu gehuisvest in een loods bij het NS-station in Raalte. De grond is in eigendom van de NS, het gebouw wordt verpacht door de gemeente. En hoewel het contract tussen verhuurder en carnavalsvereniging nog tot 2021 loopt, kijken de Stöppelkaters toch al verder. “Het gebouw begint wat gebreken te vertonen. Daarom zijn we ons gaan oriënteren op een andere plek. Ons oog viel daarbij op het MBI-terrein. Vooral voor de jongere garde biedt dat voordelen, het is namelijk niet ver van het dorp,” vertelt Wim Rabelink van de carnavalsvereniging.

De Stöppelkaters hebben al overleg met de gemeente Raalte en met Herontwikkelings Maatschappij Overijssel (HMO) gevoerd. De laatste partij onderzoekt hoe braakliggende bedrijventerreinen in de provincie weer leven ingeblazen kan worden. Het MBI-terrein is een van die terreinen. Volgens Rabelink zien alle partijen mogelijkheden in de plannen van de carnavalsvereniging.

De Stöppelkaters willen het liefst aan de kanaalzijde van het MBI-terrein hun loods optrekken. “Het voorste deel, de oude kantoren, blijven in onze plannen staan. Ook vanuit historisch oogpunt. Daar maken we kantoorruimte en vergadergelegenheid van. De oudere panden daarachter worden wat ons betreft gesloopt.”

De vereniging is nu bezig om voorbereidingen te treffen om de procedures daadwerkelijk in gang te zetten. “Er wordt een klankbordgroep en bouwcommissie in het leven geroepen,” licht Rabelink toe. Ook wordt er gekeken naar het financiële plaatje. “We willen proberen om zo veel mogelijk zelf te bouwen en zoveel mogelijk zelf te bekostigen.”

En hoe ver de plannen nog van realisatie verwijderd zijn? “Nou… We zijn de fase met houtskooltekeningen net voorbij.” En over welk jaar we het moeten hebben? Volgens Rabelink is 2016 niet onhaalbaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.