speeddate met ouders op de nieuwe veste

Dinsdag 28 oktober 2014 vond er een speeddateavond met ouders plaats op De Nieuwe Veste. Alle leerlingen van klas 2 maakten deze avond kennis met de verschillende beroepen die de deelnemende ouders uitoefenen. De schoolzaal diende als decor voor deze speeddate. Verdeeld door de zaal zaten ouders aan tafels, de leerlingen gingen bij de ouders langs om vragen te stellen. De avond, die voor de tweede keer werd georganiseerd, was een groot succes.

Waarom speeddaten?

Leerlingen vragen zich vast wel eens af waar al die mensen heen gaan, die ze ’s morgens op de fiets tegenkomen. Naar hun winkel, kantoorbaan of misschien zijn ze wel docent op een school? Met de speeddate konden ze hier achter komen: ze ontmoetten ouders van klasgenoten. Ze konden de ouders allerlei vragen stellen over het werk dat ze doen. Op deze manier kwamen de leerlingen meer te weten over verschillende beroepen en konden ze bepalen welke beroepen ze leuk lijken.

Succes

De avond werd voor de tweede keer georganiseerd. Vorig schooljaar werd er voor het eerst een speeddate georganiseerd en vanwege het succes is er toen direct besloten dat dit een vervolg moest krijgen. En ook dit jaar was een succes. Vijfentwintig ouders hadden zich aangemeld om deel te nemen. Dat zij er zin in hadden bleek uit het enthousiasme waarmee zij vertelden over hun beroep en uit het feit dat ze materialen hadden meegenomen of filmpjes lieten zien om hun verhaal te ondersteunen.

Vragenvuur

Voorafgaand aan de speeddate hadden de leerlingen tijdens de mentorles in groepjes vragen bedacht die ze konden stellen aan de ouders. Zo wilden ze graag weten welke de opleiding de ouders hadden gevolgd, waarom ze voor het vak hadden gekozen, wat ze leuk en minder leuk vonden en wat het gekste of grappigste was wat ze hadden meegemaakt. Tijdens de avond vuurden de leerlingen in drie minuten hun vragen af op de ouders en maakten ze aantekening van alle informatie die ze kregen. Na drie minuten gingen de zoemer en dan schoven ze door naar de volgende ouder, klaar of hem of haar ook weer het hemd van het lijf te vragen over hun beroep.

Het was een geslaagde avond. Zowel leerlingen als ouders waren erg enthousiast en vonden het een goed initiatief van de school. Op naar volgend jaar voor editie drie van de Speeddate met ouders!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.