sinterklaasintocht heino vol verrassingen

Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag rond de klok van 13.30 uur bij het Wooldhuis in Heino. Ouders en kinderen kunnen bij het Wooldhuis om 13.20 uur verzamelen. Het leuke is dat de kinderen hun fiets, step of skelter mogen versieren. Voor het mooist versierde vervoermiddel heeft Sinterklaas na afloop een prachtig cadeau. “We roepen dit jaar extra op om mee te doen met de versierde fietsroute vanuit het Wooldhuis. We hebben het tijdstip iets naar achteren gehaald. Hierdoor hopen we op meer deelname dan voorgaande jaren,” vertelt Martijn Jansman van de Sinterklaascommissie.

Het programma voor deze middag is bijna rond, heeft de communicatiepiet verteld. Vanuit het Wooldhuis gaat Sinterklaas omstreeks 13.40 uur gezamenlijk met zijn pieten, ouders en kinderen via de Paalweg, Kastanje, Meidoorn langs European Care Hotel om de bewoners kort te begroeten. Vervolgens rijdt Sinterklaas in een stoet richting het centrum om daar rond de klok van 14.00 uur aan te komen.

Op het Marktplein wordt Sinterklaas opgewacht door muziekvereniging Ons Genoegen. Daar wordt net als voorgaande jaren een groot podium opgebouwd, zodat iedereen goed van Sinterklaas en zijn pieten kan genieten. In de binnenring zijn een aantal zitbankjes voor de jongste kinderen geplaatst.

Voordat Sinterklaas het podium betreedt is er ruimte om hem een hand te geven en tekeningen en verlanglijstjes te overhandigen. Daarna zal het officiële programma beginnen en wordt Sinterklaas voor het laatst welkom geheten door de afscheidnemende Burgemeester Zoon. Inge van der Linden zal namens het bestuur van de Heinose Winkeliers Vereniging en Heino Aktief iedereen welkom heten. Daarna zal er een spectaculaire show worden opgevoerd door Sinterklaas en zijn pieten. Het programma met activiteiten duurt tot ongeveer tot 15.00 uur. Vanaf deze dag zullen de kinderhartjes sneller gaan kloppen. Sinterklaas en zijn pieten hopen dat alle jonge inwoners van Heino aanwezig zullen zijn.

Voorafgaand en na afloop van de Sinterklaasintocht zullen zwarte pieten in het dorp aanwezig zijn om kinderen in het dorp te entertainen. Daarnaast is er een letterspel bij een aantal winkeliers in het centrum uitgezet. Kinderen kunnen bij een aantal winkeliers een letter zoeken. Deze letters vormen een slagzin. Lever de slagzin op zaterdag 15 november voor 17.00 uur in bij de Smulbaai en maak kans op een huisbezoek van Sinterklaas en zijn hulppieten inclusief leuke cadeaus. Meer informatie over de Sinterklaasintocht is te vinden op staging2.winkeleninheino.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.