sinterklaas zaterdag naar raalte

Op zaterdagmiddag 15 november komt Sinterklaas in Raalte. Om 14.00 uur maakt hij zijn officiële entree op het grote podium bij De Zwaan. De Sint wordt welkom geheten door het ROV-bestuur en wethouder Wagenmans.

De intocht gaat vanaf de Westdorplaan, Deventerstraat, Brugstraat, Kortestraat, Kuiperstraat, Botermakerstraat en Schapenstraat naar de Varkensmarkt. Net als vorig jaar neemt hij de disco Piet weer mee, dus onderweg wordt het een gezellig muziekfeest.

Op het plein voor De Zwaan staan er voor de kleinere kinderen bankjes. Hierop kunnen ze veilig zitten en van dichtbij het Sinterklaasfeest meemaken. Op meerdere punten hangen herkenningsborden. Je kunt met je kinderen afspreken waar ze moeten gaan staan als ze in de drukte toch even aan je aandacht zijn ontsnapt. Ouders, grotere kinderen, oma’s en opa’s moeten genoegen nemen met een plekje achter de hekken. Om 13.30 begint de muziek en het wordt weer een leuk en spannend programma. Aansluitend maakt Sinterklaas samen met alle Pieten een wandeling door de winkelstraten. Natuurlijk stopt de Sint bij zijn tijdelijke woning aan de Marktstraat 9 in Raalte

Met een zwaaimoment op het balkon van De Zwaan wordt het feest afgesloten.

Het belooft weer een spannend spektakel te worden. Inmiddels is het een traditie dat de filmploeg van RTV Raalte, onder leiding van Lars Henning, een mooi verhaal op film vastlegt.

De film van dit avontuur in Spanje, wordt op RTV-Raalte vertoond. Op 15 november wordt ieder half uur de film uitgezonden maar, hij is ook te zien op staging2.sinterklaas-raalte.nl.

Het huisje van de Sint wordt dit jaar ingericht aan de Marktstraat 9, (het pand naast Ter Haar). Sinterklaas zal regelmatig in zijn huisje aanwezig zijn en de kinderen kunnen hem dan bezoeken. Ook staat er iedere dag bij de deur een rode brievenbus. De kinderen kunnen hier hun tekeningen, kleurplaten en verlanglijstjes in stoppen.

De agenda van de Sint is inmiddels weer geopend. Voor een afspraak kun je contact opnemen met de Scouting Raalte, tel. 0572-363603. (bereikbaar alle werkdagen van 19.30 tot 20.30).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.