sdol klink nijland kwiek 3 17 22

SDOL – Klink Nijland Kwiek 3 17-22

Zaterdagavond stond er in de Eerste Klasse een wedstrijd op het programma tussen twee Sallandse teams. In een volle sporthal “de Achterberg” nam SDOL het op tegen het derde team van Klink Nijland Kwiek. De Luttenbergse dames wonnen de eerste drie wedstrijd van dit seizoen. Vorig week werd en voor het eerst verloren en willen dit vanavond weer graag rechtzetten. Kwiek 3 daar en tegen beginnen nu eindelijk een beetje in het ritme te komen en speelden vorige week gelijk tegen Ha-STU uit Nijmegen. Gisteren was het Klink Nijland Kwiek die er met de punten vandoor ging. Na 60 minuten te hebben gespeeld stond er 17-22 op de borden in het voordeel van Klink Nijland Kwiek 3. Karlijn Alferink was in de eerste helft belangrijk voor de ploeg. met mooie passes en goede afstandsschoten, nam ze het team op sleeptouw.

In de eerste helft ging het gelijk op tussen beide teams. SDOL heeft in de eerste gedeelte van de eerste de meeste kansen maar waren niet scherp in de afronding. Veel schoten gingen naast en als ze op het doel kwamen werden ze vaak gepakt door de Raaltese keeper. De dames uit Raalte waren in begin veel scherper n de afronding en namen na 10 minuten een kleine voorsprong. (3-5).Naarmate de eerste helft vorderde kwam SDOL veel beter in hun spel en gingen ze ook de kansen benutten. Met nog 6 minuten te spelen kwamen ze eindelijk op voorsprong en leken ze controle te hebben over het spel.

Klink Nijland Kwiek 3 kwam goed uit de Kleedkamer en namen al snel een voorsprong van 3 punten verschil. SDOL moest deze snelle achterstand snel verwerken en de knop weer omzetten. De Luttenbergse dames bleven daarna in het spoor van hun opponent om nog kans te maken op de twee punten. Maar naarmate de tweede helft vorderde vloeide de energie weg en na 50 minuten te hebben gespeeld stonden ze met 4 punten achter. De voorsprong van Kwiek had op dat moment groter moeten zijn, want de scheids miste een doelpunt aan de kant van Kwiek. Een schot van Marieke Brinkhuis ging tegen de achterste palen van de goal, maar de scheids zag het anders. Hij zag de bal tegen het houtwerk gaan en liet het spel doorgaan. De Raaltese ploeg raakte hierdoor niet in de war en speelde wedstrijd verder goed uit en won uiteindelijk met 5 doelpunten verschil.

Door deze overwinning van de Raaltese ploeg gaan ze SDOL met één punt voorbij. SDOL zal volgende week moeten winnen willen ze niet in negatieve flow komen.

scores SDOL:

Floor Schotman 3, Maureen Kortstee 2, Marjolein Schotman 1, Karlijn Alferink 4, Joyce 1, Leonie Alferink 2, Dominique Heuven 1, Lisanne Nijenkamp 3

scores Kwiek,

Anouk Machiels 5, Marieke Brinkhuis 5, Carlieke Wieferink 4, Rianne Booijink 3, Stefanie Kok 2, Annemiek 1, Merle Groot Zwaaftink 1, Kelly 1 ,

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.